EXTERNE

Festivalul European de Film din Vietnam 2020 - „Europa pe ecranul de argint”; România reprezentată de pelicula „BESIDE ME”


Festivalul European de Film din Vietnam 2020 - „Europa pe ecranul de argint”; România reprezentată de pelicula „BESIDE ME”

Marian Gârleanu  | 2020-11-19 12:31

Organizat de Delegația Uniunii Europene în Vietnam, cu sprijinul Proiectului de informare publică al UE (EUPOP) și cu participarea ambasadelor statelor membre ale UE și a centrelor culturale europene din Vietnam, al 20-lea Festival European de Film va avea loc în perioada 20 noiembrie - 3 decembrie 2020.

Ediția din acest an - „Europa pe ecranul de argint” - este organizată, totodată, pentru celebrarea celei de-a 30-a aniversări a relațiilor diplomatice UE-Vietnam și marcarea împlinirii a 70 de ani de relații diplomatice dintre România și Vietnam.

MAE roman, prin vocea ministrului Bogdan Aurescu, a anunțat încă din decembrie 2019 că România și Vietnam vor organiza evenimente comune în 2020, pentru celebrarea a 70 de ani de relații diplomatice.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut în 16 decembrie 2019 o întrevedere bilaterală cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Socialiste Vietnam, Pham Binh Minh, în marja reuniunii miniștrilor de externe Asia-Europa (ASEM), de la Madrid.

Discuțiile celor doi înalți oficiali au evidențiat dinamica pozitivă a dialogului politic bilateral și cooperarea foarte bună în cadrul forurilor regionale și internaționale. La propunerea ministrului român de Externe, cei doi înalți demnitari au convenit organizarea de evenimente relevante, în anul 2020, pentru marcarea celor 70 de ani de relații diplomatice dintre cele două state.

Festivalul de film din acest an se va derula într-un context foarte imprevizibil, când întreaga lume este sub asediul pandemiei de Covid-19.

„Prin urmare, vrem să transmitem un mesaj publicului prin intermediul acestor filme: Chiar dacă există eșecuri, singurătate și pierderi, trebuie totuși să încercăm, pentru că avem sete de dragoste și  speranță către un viitor mai luminos”, stă scris pe site-ul organizatorilor festivalului.

Festivalul va aduce în fața publicului 13 filme remarcabile selectate din 14 țări europene, dintre care multe au câștigat importante premii interne și internaționale. Filmele ne arată călătoriile tinereții și ale maturității, ale istoriei și vieții prezente, ale valorilor complexe ale familiei și ale ego-ului în lumea aglomerată, ale contradicțiilor și credințelor, dar și multă speranţă. România este reprezentată de filmul „BESIDE ME”, un film regizat de „o persoană specială” Tedy Necula.

Filmul său „BESIDE ME” are o misiune inspirațională și va fi vizionat în seara de 22 noiembrie, în deschiderea festivalului din Can Tho. Filmul transmite un mesaj umanitar profund: ne este frică să  stăm între străini, dar dacă suntem gata să ne deschidem inima, putem găsi legături strânse care ne pot încălzi viața de zi cu zi. Organizatorii speră să împărtășească cu publicul inspirația și conexiunile cărora Necula le-a dat viață în film. 

La ceremonia de deschidere a festivalului din Can Tho vor fi prezenți ambasadorul UE în Vietnam, Giorgio Aliberti, și consulul onorific al României în Vietnam, Ly Nha Ky.

În plus față de orașele care se desfășoara anual, precum Hanoi și Ho Chi Minh City (Saigon), anul acesta festivalul se va derula și-n orașul Hue și, pentru prima dată,  în orașul Can Tho, capitala regiunii de sud-vest.

 



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.