EXTERNE

Franța introduce noi RESTRICȚII pentru cei nevaccinați


Franța introduce noi RESTRICȚII pentru cei nevaccinați

E.Ş. | 2022-01-13 17:13

Senatul Franței a aprobat joi o versiune modificată a unui proiect de lege care ar transforma permisul de sănătate al țării într-un „permis de vaccin” mai strict.

Proiectul de lege a fost adoptat joi în jurul orei 2:30 cu 249 de voturi pentru, 63 împotrivă și 26 de abțineri. Votul, prezidat de președintele Senatului, Gérard Larcher, al republicanilor de dreapta, a urmat celor două zile lungi de dezbateri relativ calme, în contrast cu climatul turbulent care înconjura adoptarea proiectului de lege săptămâna trecută în Adunarea Națională, scrie .

Conform proiectului de lege, rezidenții francezi vor trebui să își dovedească statutul de vaccinare pentru a accesa restaurante și baruri, locuri culturale sau transport public interregional. Un test Covid-19 negativ nu va mai fi suficient, cu excepția accesului la unități și servicii medicale.

Membrii Senatului și Adunării se vor întâlni joi după-amiază devreme la Palais Bourbon, încercând să ajungă la un acord cu privire la versiunea finală a proiectului de lege în cadrul unei comisii mixte. Dacă se ajunge la un acord, proiectul de lege va fi supus votului final în Senat joi și în Adunare vineri.

Dacă cele două camere nu reușesc să ajungă la un acord, proiectul de lege va reveni ambelor camere pentru o nouă rundă de amendamente și vot, Adunarea având ultimul cuvânt.

Senatul a făcut mai multe amendamente care limitează domeniul de aplicare al proiectului de lege, punându-l în contradicție cu op’iunea guvernului președintelui Emmanuel Macron.

Potrivit proiectului de lege al Senatului, permisul de vaccinare ar putea fi impus doar atunci când numărul de spitalizări de Covid-19 depășește 10.000 la nivel național și ar fi suspendat automat sub acest prag. Numărul pacienților internați în spital este în prezent de aproape 24.000, potrivit autorităților sanitare.

De asemenea, senatorii au limitat cerința de trecere a vaccinului la cei cu vârsta de 18 ani și peste. Minorii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani ar trebui să prezinte în continuare un permis de sănătate simplu, pentru care este suficient un test negativ.

Numind textul „semnificativ îmbunătățit”, senatorul Bruno Retailleau a avertizat Adunarea împotriva depășirii noilor prevederi.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.