EXTERNE

Israelul administrează deja a treia doză de vaccin anti-covid persoanelor cu un sistem imunitar slab


Israelul administrează deja a treia doză de vaccin anti-covid persoanelor cu un sistem imunitar slab

PUTEREA24 | 2021-07-12 19:02

În urma creşterii substanțiale a contaminărilor cu varianta Delta a SARS-CoV-2, Israelul a început luni să administreze o a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului unor pacienţi care au un sistem imunitar slab.

Israelul este una dintre primele ţări care a lansat încă de la sfârșitul anului trecut o vastă campanie de vaccinare, în urma unui acord cu gigantul farmaceutic american Pfizer. Această campanie a permis administrarea a două doze de vaccin unei proporţii de 55% din populaţie - 85% adulţi -, ceea ce a favorizat o redeschidere a cafenelelor, barurilor şi magazineloir şi o reducere a numărului cazurilor de la 10.000 la mai puţin de 100 de contaminări pe zi.

Peste 400 de noi cazuri au fost declarate în ultimele 24 de ore, în creştere de la o medie de 200 de cazuri zilnice în urmă cu o săptămână, scrie News.ro.

Astfel, Ministerul israelian al Sănătăţii a anunţat că a autorizat administrarea celei de a treia doze de vaccin Pfizer anumitor persoane, al căror sistem imunitar este deosebt de vulnerabil şi care nu răspunde suficient după vaccinarea cu două doze de vaccin împotriva covid-19. ”Există tot mai multe probe care arată că pacienţii cu imunosupresie nu dezvoltă un nivel suficient de anticorpi după două doze de vaccin împotriva noului coronavirus. Unii pot dezvolta aceşti anticorpi după a treia doză”, precizează într-un comunicat ministerul.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.