EXTERNE

Cele trei condiții puse de KREMLIN pentru a opri INVAZIA din Ucraina


Cele trei condiții puse de KREMLIN pentru a opri INVAZIA din Ucraina

PUTEREA24 | 2022-03-07 15:22

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că invazia militară va înceta "într-o clipă" dacă Ucraina îndeplineşte trei condiţii: să înceteze rezistenţa, să îşi modifice Constituţia pentru a recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia şi să recunoască independenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk, conform Reuters.

Peskov a precizat că aceste condiţii au fost aduse la cunoştinţa conducerii de la Kiev. Aceasta este cea mai explicită expresie de până acum a termenilor pe care Moscova doreşte să îi impună ucrainenilor pentru a pune capăt "operaţiunii militare" sângeroase începută acum 12 zile.

În privinţa neutralităţii Ucrainei, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse a afirmat că Ucraina "ar trebui să aducă amendamente Constituţiei, conform căreia Ucraina va respinge orice obiectiv de aderare la orice bloc. Acest lucru este posibil numai prin modificarea Constituţiei."

Peskov a insistat că Rusia nu are intenţia de a veni cu alte pretenţii teritoriale faţă de Ucraina: "Suntem pe cale să încheiem într-adevăr demilitarizarea Ucrainei. O vom încheia. Dar principalul este ca Ucraina să îşi înceteze acţiunile militare. Ei trebuie să înceteze acţiunile militare şi atunci nimeni nu va trage".



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.