EXTERNE

Liderul mercenarilor Wagner, insulte grave la adresa șefilor armatei ruse


Liderul mercenarilor Wagner, insulte grave la adresa șefilor armatei ruse

PUTEREA24 | 2023-05-05 11:53

Liderul grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, e disperat când vede că oamenii săi sunt lichidați cu zecile de către forțele ucrainene. Acesta se lipsa de muniţie şi a proferat insulte la adresa ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi a şefului Statului Major General al Forţelor Armate ale Rusiei, Valeri Gherasimov, scrie Agerpres.

"Aceştia sunt băieţii care au murit azi, sângele încă este proaspăt", a declarat Prigojin într-un video postat pe Telegram, în care arată rânduri de cadavre ale soldaţilor grupării Wagner şi susţine că numărul victimelor ar fi fost de cinci ori mai mic dacă unităţile Wagner ar fi primit cantitatea corespunzătoare de muniţie.

El a adăugat că unităţile sale au doar 30% din muniţia de care au nevoie, fapt pentru care i-a făcut direct răspunzători pe Şoigu şi Gherasimov.

"Ei au venit aici ca voluntari şi mor pentru ca voi să vă îngrăşaţi în birourile voastre de mahon. Acum ascultați la mine, curve nenorocite ce sunteți. Ei sunt tații și fiii cuiva. Și acești *** care nu ne dau muniție, o să-și mănânce măruntaiele în iad. Avem un deficit de muniție de 70%! Șoigu, Gherasimov! Unde e *** aia de muniție! Uitați-vă la ei (arată spre cadavre). Voi, scursurilor, stați în cluburi scumpe. Copiii voștri își trăiesc viața, filmează clipuri pentru Youtube. Vă credeți maeștri ai acestei vieți și că aveți dreptul să ne controlați pe noi. Credeți că dacă aveți stocuri de muniție aveți dreptul să faceți asta. Calculele sunt simple, dacă există alocare de muniție avem de cinci ori mai puțini (arată spre morții din spatele lui). Au venit ca voluntari și mor pentru ca voi să scăpați, în birourile voastre cu lemn de sequoia. Gândiți-vă la asta!", spune Prigojin.

Membrii grupării Wagner sunt forţa de asalt a Rusiei în bătălia care se dă de opt luni pentru oraşul Bahmut, din estul Ucrainei.

Cu o zi în urmă, Prigojin a afirmat că într-o singură zi de confruntări au murit 116 membri Wagner din cauza lipsei de muniţie, pe care a descris-o ca fiind "extrem de gravă".

De luni de zile, liderul Wagner reclamă că Ministerul rus al Apărării nu furnizează unităţilor sale muniţia promisă.

La începutul lunii martie, Prigojin a ameninţat chiar că îşi va retrage detaşamentele din Bahmut. "Dacă compania militară privată Wagner se retrage din Bahmut, întregul front se va prăbuşi", a declarat el într-un video postat pe YouTube şi a avertizat că prăbuşirea ar putea ajunge "până la frontierele Rusiei şi, poate, mai departe".Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.