EXTERNE

Marea Britanie, primul PREMIER de culoare din istorie. Cine este Rishi Sunak


Marea Britanie, primul PREMIER de culoare din istorie. Cine este Rishi Sunak

PUTEREA24 | 2022-10-24 16:28

Rishi Sunak devine cel mai tânăr premier al Marii Britanii în ultimii 200 de ani, după ce competiția electorală s-a încheiat, luni, la nivelul Partidului Conservator din Regatul Unit.

Sunak, în vârstă de 42 de ani, fost ministru de Finanțe, a câștigat competiția după ce contracandidata sa, Penny Mordaunt, ultima rămasă în cursă, a anunțat în ultimul moment că se retrage.

Anterior, fostul premier Boris Johnson a anunțat la rândul său că se retrage.

Presa din Regatul Unit a scris că susținătorii lui Johnson i-au acordat sprijinul lor lui Sunak, potrivit .

Candidații din competiția internă a Partidului Conservator pentru desemnarea noului șef al formațiunii și, implicit, a noului prim-ministru, aveau termen până luni, la ora 16 (ora României) să depună dovada sprijinului din partea a cel puțin 100 de parlamentari.

Sunak urma să se adreseze Parlamentului britanic la ora 16:30, ora României.

BBC notează într-un comentariu legat de situația politică de la Londra că  "învinsul din septembrie devine învingătorul din octombrie".

Comentariul face referire la faptul că Rishi Sunak, care a candidat la funcția de premier în urma demisiei lui Boris Johnson, a fost învins de Liz Truss, care a preluat în septembrie șefia guvernului britanic.

Truss a demisionat după 44 de zile, după scandalul declanșat de planul de măsuri fiscale care au bulversat piețele și au determinat o panică a investitorilor.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.