EXTERNE

O FEMEIE a murit după ce s-a infectat simultan cu tulpinile Alpha și Beta ale COVID


O FEMEIE a murit după ce s-a infectat simultan cu tulpinile Alpha și Beta ale COVID

PUTEREA24 | 2021-07-11 10:14

O femeie de 90 de ani a murit în luna martie 2021 după ce a fost infectată simultan cu două variante diferite de Covid-19, Alpha (britanică) şi Beta (sud-africană), anunță cercetătorii de la spitalul Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis (OLVZ) din Aalst (Belgia), scrie News.ro.

"Acesta este primul caz documentat de co-infecţie cu două variante îngrijorătoare ale Sars-CoV-2”, a declarat biologul molecular Anne Vankeerberghen, autoarea studiului prezentat la  Congresul European de Microbiologie Clinică şi Boli Infecţioase (ECCMID).

La 3 martie 2021, femeia în vârstă de 90 de ani, fără antecedente medicale importante şi nevaccinată, a fost internată în spital după o serie de probleme, conform acestui studiu de caz.

Testată pozitiv pentru Covid-19 la sosire, nonagenara a prezentat iniţial "un nivel bun de saturaţie cu oxigen şi nu prezenta probleme respiratorii”, conform ECCMID. Cu toate acestea, ea "a dezvoltat rapid simptome respiratorii agravante şi a murit cinci zile mai târziu”.

Potrivit biologului de la spitalul OLVZ din Aalst, "este greu de spus dacă infecţia cu două variante a jucat un rol în deteriorarea rapidă a stării pacientului. Cele două variante circulau în Belgia la acea vreme (martie 2021), deci este probabil ca doamna să fi fost co-infectată de două persoane diferite. Din păcate, nu ştim cum a fost infectată".

ECCMID a reamintit că varianta Alpha a fost raportată Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii la 14 decembrie 2020 şi varianta Beta, la 18 decembrie.

Până în momentul de față, "nu au existat alte cazuri publicate” de co-infecţii cu două variante, conchide cercetătoarea, care consideră "crucială” continuarea şi studierea unui fenomen "probabil subestimat”.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.