EXTERNE

ONU: Rușii au comis crime de război în Ucraina, inclusiv execuţii, torturi şi violenţe sexuale asupra copiilor


ONU: Rușii au comis crime de război în Ucraina, inclusiv execuţii, torturi şi violenţe sexuale asupra copiilor

PUTEREA24 | 2022-09-24 16:40

Investigatorii ONU au concluzionat că Rusia a comis crime de război în Ucraina, inclusiv execuţii, torturi şi violenţe sexuale. Comisia independentă de investigare a documentat cazuri în care copiii au fost victime ale violului şi torturii, potrivit BBC, scrie Rador.

Investigatorii ONU au declarat că sunt extrem de îngrijoraţi de numărul mare de execuţii pe care le-au cercetat, multe dintre cadavre fiind găsite cu mâinile legate la spate, cu răni împuşcate în cap sau cu gâtul tăiat.

Arme explozive au fost utilizate fără nicio consideraţie pentru securitatea civililor, iar unele persoane au fost transferate în Rusia şi au fost torturate, relevă investigatorii ONU.

Preşedintele Comisiei independente de investigaţie, Erik Møse, a declarat că în unele cazuri copiii au fost victimele abuzurilor sexuale.

"S-au constatat diferite tipuri de încălcări, inclusiv abuzuri sexuale, torturi şi tratament brutal şi inuman. Sunt o serie de cazuri în care rudele au fost forţate să fie martore ale atrocităţilor. În cazurile pe care noi le-am investigat am constatat că victimele violenţelor sexuale aveau vârste între 4 şi 82 de ani", a declarat Erik Møse.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.