EXTERNE

Peste 10.000 de oameni, arestați în urma revoltelor din Kazahstan


Peste 10.000 de oameni, arestați în urma revoltelor din Kazahstan

PUTEREA24 | 2022-01-13 11:01

Situația pare să se fi stabilizat în Kazahstan, după confruntările violente dintre protestatari şi forţele de ordine. Potrivit autorităților kazahe, 164 de persoane au murit în protestele care au zguduit țara.

Militarii ruşi au început să se retragă din Kazahstan

Actualizare 13 ianuarie, 10.15: Forţele militare din cadrul Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), conduse de Rusia, au început joi retragerea din Kazahstan, a anunţat Ministerul Apărării rus.

Trupele ruse vor începe, miercuri, retragerea din țară

Actualizare 12 ianuarie, 21:00: Președintele Kazahstanului, Kasim Tokaev, a confirmat că trupele de intervenție ruse care au ajutat la reprimarea brutală a revoltelor din această țară, se vor retrage începând de miercuri. Informația a fost transmisă de administrația prezidențială kazahă, citat de agenția de presă rusă Tass.

Peste 10.000 de persoane au fost arestate, după protestele din Kazahstan

Actualizare 12 ianuarie 14:30: Încă cel puţin 1.700 de persoane au fost arestate la Almatî, capitala economică a Kazahstanului şi scena celor mai grave violenţe din timpul recentelor acţiuni de protest antiguvernamentale, potrivit DPA, care adaugă faptul că mass-media kazahe i-au catalogat pe cei reţinuţi drept „hoţi şi alţi criminali”, informează Agerpres.

Numărul persoanelor reţinute la nivel naţional depăşeşte cifra de 10.000, dar situaţia din această ţară imensă central-asiatică pare să se stabilizeze, după manifestaţiile declanşate la 2 ianuarie în urma dublării preţului la carburanţi.

Militanţii pentru drepturile omului au cerut guvernului kazah să se asigure ca toţi protestatarii reţinuţi să beneficieze de un proces echitabil.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.