EXTERNE

Peste 164 de persoane au decedat în urma conflictului din Kazahstan. Papa Francisc, apel la dialog pentru găsirea păcii


Peste 164 de persoane au decedat în urma conflictului din Kazahstan. Papa Francisc, apel la dialog pentru găsirea păcii

PUTEREA24 | 2022-01-09 17:31

Peste 164 de persoane au decedat în urma conflictului din Kazahstan. Papa Francisc, apel la dialog pentru găsirea păcii.

"Am aflat cu durere că au fost victime în timpul demonstrațiilor care au avut loc în ultimele zile în Kazahstan. Mă rog pentru ei și pentru membrii familiilor lor", a declarat el în cadrul tradiționalei sale rugăciuni săptămânale din Piața Sf. Petru.

„Sper că vom reveni la pacea socială cât mai curând posibil prin căutarea dialogului, justiției sociale și a binelui comun”, a adăugat el.

Declarațiile au venit în timp ce represiunea este în plină desfășurare în Kazahstan, unde autoritățile au anunțat duminică că au arestat aproape 6.000 de persoane în legătură cu revoltele.

Kazahstanul, o țară cu aproximativ 19 milioane de locuitori bogată în hidrocarburi, a fost zguduită în această săptămână de revolte fără precedent de la independența sa în 1989, care au ucis zeci de oameni.

Protestul a început în provincii duminica trecută după creșterea prețului gazelor, înainte de a ajunge în marile orașe, inclusiv în capitala economică Almatî, unde au izbucnit revolte, polițiștii trăgând cu muniție reală asupra manifestanților.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.