EXTERNE

Prima țară europeană care legalizează cultivarea și consumul de CANABIS


Prima țară europeană care legalizează cultivarea și consumul de CANABIS

E.Ş. | 2021-10-23 17:44

Luxemburgul va deveni prima națiune europeană care va legaliza cultivarea și consumul de canabis, a anunțat vineri guvernul într-un comunicat.

Conform noii legislații, cei cu vârsta de peste 18 ani din Luxemburg vor avea voie să consume canabis și să cultive până la patru plante în gospodărie.

De asemenea, decriminalizarea va reduce drastic amenzile actuale pentru posesia acestui drog, care vor fi cuprinse între 29 și 581 de euro pentru posesia a trei grame sau mai puțin, față de amenzile actuale de 291 și 2.910 euro. Cu toate acestea, consumul de canabis în public va rămâne ilegal, transmite .

Comercializarea semințelor ar fi, de asemenea, permisă în conformitate cu noua legislație, fără nicio limită privind cantitatea sau nivelurile de tetrahidrocannabinol (THC), componenta psihoactivă a canabisului.

Schimbarea de politică reprezintă o încercare a guvernului de a lua măsuri drastice împotriva infracțiunilor legate de droguri și a comerțului cu droguri pe piața neagră. Miniștrii vor putea acum să reglementeze piața de canabis, în prezent ilegală.

Noua legislație are sprijinul coaliției guvernamentale, dar este încă necesar un vot în parlament pentru a confirma noile propuneri.

Aceasta plasează Luxemburgul, o mică țară fără ieșire la mare cu o populație de puțin peste 600.000 de locuitori, în fruntea unei mișcări tot mai mari de pe continent pentru relaxarea legislației privind canabisul.

Italia va decide probabil dacă va dezincrimina sau nu canabisul în cadrul unui referendum care va avea loc anul viitor, după ce grupurile de campanie au reușit să strângă cele 500.000 de semnături necesare pentru a forța un vot.

Consumul de canabis nu este incriminat de legislația italiană, iar consumul de marijuana în scopuri medicale este permis. Cu toate acestea, cumpărarea, vânzarea și cultivarea în masă a ierbii este ilegală, iar dealerii pot fi condamnați la 10 ani de închisoare dacă sunt condamnați.

Dacă populația votează pentru dezincriminarea canabisului, cumpărarea, vânzarea și cultivarea drogului în această țară vor deveni toate legale.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.