EXTERNE

PROTESTE de AMPLOARE în Italia, după măsurile de LOCKDOWN. Se strigă LIBERTATE!


PROTESTE de AMPLOARE în Italia, după măsurile de LOCKDOWN. Se strigă LIBERTATE!

PUTEREA24 | 2020-11-14 15:20

Regiunea Campania a fost declarată, vineri, zonă roşie şi va fi închisă. Mii de locuitori din oraşul Napoli au ieșit pe străzile oraşului şi au criticat guvernul Conte. Spitalele au ajuns la saturaţie dar napolitanii nu acceptă închiderea regiunii Campania, conform Mediafax.

Guvernul italian a anunţat, vineri seara, noi restricţii regionale. Pe lângă Lombardia, Piemonte, Valle d Aosta, Calabria şi Bolzano, alte două regiuni Toscana şi Campania au fost declarate zone roşii şi vor intra de duminică în carantină totală.

Anunţul i-a nemulţumit pe napolitani care au manifestat pe străzile oraşului.

Protestatarii şi-au dat întâlnire, la apus, pe faleza Mării Tireniene. Ei au strigat Libertate, cuvânt care în contextul carantinei are mai multă importanţă.

De duminică, napolitanii şi toţi locuitorii din zonele declarate roşii vor putea ieşi din casă doar cu declaraţia pe propria răspundere. Motivul trebuie să fie de maximă importanţă ca serviciu, cumpărăturile sau urgenţele medicale.

Spitalele din Napoli au ajuns la saturaţie, iar 116 bolnavi au fost transferaţi vineri, la Roma. O înregistrare video cu un bărbat decedat în toaleta Spitalului Cardarelli în tmp ce aştepta răspunsul testului Covid a îngrozit întreaga Italie. Chiar şi în acest context, protestatarii au anunţat că nu se vor opri pentru că o carantină totală poate falimenta economia locală. Dar spre deosebire de alte dăţi, nu s-au înregistrat incidente.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.