EXTERNE

Republica Moldova a declarat stare de urgență în sănătatea publică


Republica Moldova a declarat stare de urgență în sănătatea publică

E.Ş. | 2021-09-09 21:06

Ministrul Sănătății din Republica Moldova, Ala Nemerenco, a anunțat că, începând de joi, va fi instituită starea de urgență în sănătate publică, din cauza creșterii accelerate a cazurilor de COVID.

„Evoluția procesului epidemic are un caracter ascendent, cu tendință de agravare continuă în special în ultimele patru săptămâni. A crescut numărul cazurilor noi, avem multe raioane cu o creștere bruscă a incidenței”, a spus Ala Nemerenco.

Ea a spus că autoritățile medicale estimează că următoarele săptămâni vor fi „destul de periculoase”.

Este pentru a treia oară de la începutul pandemiei când în Republica Moldova se instituie stare de urgență în sănătatea publică.

Potrivit , în perioada instituirii stării de urgență în sănătate publică, Comisia națională extraordinară de sănătate publică sau comisia teritorială extraordinară de sănătate publică are dreptul să adopte anumite decizii, precum: instituirea unor condiții speciale de activitate, de viață și deplasare pentru persoanele fizice și juridice; utilizarea tuturor resurselor și mijloacelor disponibile pentru organizarea măsurilor de răspuns; solicitarea ajutorului autorităților centrale sau al autorităților locale.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.