EXTERNE

Rusia amenință Moldova: ”Ar trebui să își facă GRIJI”


Rusia amenință Moldova: ”Ar trebui să își facă GRIJI”

E.Ş. | 2022-04-30 15:08

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a avertizat Republica Moldova împotriva aderării la NATO la începutul acestei săptămâni în timpul unui interviu acordat agenției de știri Al Arabiya din Dubai. Vorbind cu agenția de presă, Lavrov a spus că Republica Moldova trebuie să-și facă griji pentru ”propriul viitor”.

”Moldova ar trebui să-și facă griji pentru propriul viitor. Pentru că sunt atrași în NATO”, a spus Lavrov. La începutul lunii martie, o explozie a zguduit regiunea transnistreană din Moldova.

Deși comunitatea internațională vede Transnistria ca parte a Moldovei, regiunea rămâne sub conducerea separatiștilor vorbitori de limbă rusă. Exploziile au deteriorat două antene de radio care difuzau în limba rusă și una dintre unitățile sale militare, potrivit Reuters.

Oficialii transnistreni au dat vina pe Ucraina pentru atac, dar președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat Moldova că ar putea fi o operațiune cu steag fals organizată de Rusia pentru a invada Moldova.

Transnistria a fost în miza Rusiei de când Moldova s-a desprins de Republica Sovietică. În urma independenței sale, Transnistria și Moldova au purtat un război în urma căruia Transnistria s-a desprins declarându-se independentă.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.