EXTERNE

Rușii încep să ofere bani cuplurilor pentru a nu divorța


Rușii încep să ofere bani cuplurilor pentru a nu divorța

PUTEREA24 | 2023-05-03 09:20

Iurii Sobolevskyi, primul adjunct al şefului consiliului regional ucrainean din Herson, a declarat că nu crede că va fi anunţată o dată exactă pentru o contraofensivă aşteptată în sud, transmite CNN.

"De fapt, ceea ce fac forţele armate ucrainene în sectorul nostru sudic poate fi considerat o contraofensivă: menţinerea controlului focului, distrugerea constantă a ţintelor militare şi reducerea capacităţii de luptă a inamicului", a declarat el, informează News.ro.

"Prin urmare, nu cred că va exista o dată de la care se va considera că a început deja contraofensiva", a spus Sobolevskyi.

El şi-a exprimat optimismul că Ucraina va fi capabilă să îşi recupereze teritoriul de la Rusia.

"Pentru că ceea ce se întâmplă acum în teritoriul ocupat temporar este doar un coşmar. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple în secolul XXI. Acestea sunt camere de tortură, paşapoarte forţate şi deportarea copiilor ", a susţinut el.

"Toţi ucrainenii au acum o singură dorinţă: victoria noastră şi pacea, pentru că Ucraina nu a vrut niciodată război, iar acum este obligată să se apere. Vrem ca totul să se încheie cu victoria noastră, pentru a ne putea relua viaţa, dezvoltarea ţării noastre în familia europeană şi în întreaga lume civilizată. Pentru mine personal, acest lucru este important, deoarece oamenii noştri, oamenii din Herson, sunt acolo [pe teritoriile ocupate] acum şi mă simt responsabil şi pentru ei. Este într-adevăr foarte greu pentru oamenii noştri din teritoriile ocupate temporar", a declarat Sobolevskyi.

În noiembrie 2022, trupele ucrainene au avansat prin mare parte din oraşul Herson şi din împrejurimile acestuia, forţând luptătorii ruşi să se retragă pe malul estic al râului Dnipro.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.