EXTERNE

Șeful BioNTech, Ugur Șahin, aruncă BOMBA: “Omenirea va avea nevoie în curând de noi vaccinuri anti-covid”


Șeful BioNTech, Ugur Șahin, aruncă BOMBA: “Omenirea va avea nevoie în curând de noi vaccinuri anti-covid”

PUTEREA24 | 2021-10-04 15:54

Lumea ar putea avea nevoie de noi vaccinuri anti-Covid de la jumătatea lui 2022 pentru a proteja față de noi variante ale coronavirusului, afirmă CEO-ul BioNTech, Ugur Sahin.

Sahin a afirmat că actualele vaccinuri împotriva coronavirusului, inclusiv cel dezvoltat de compania sa în parteneriat cu Pfizer, sunt eficiente împotriva variantelor identificate până în prezent, inclusiv împotriva variantei Delta, și că a treia doză ar putea prelungi această protecție. Totuși, acesta afirmă că viitoarele variante ale coronavirusului ar putea depăși răspunsul imunitar generat de aceste vaccinuri și că ar putea fi nevoie de vaccinuri „personalizate” pentru variantele emergente.

„Anul acesta un vaccin diferit este complet inutil. Dar până la jumătatea anului viitor situația ar putea fi una diferită. Virusul va rămâne și virusul se va adapta în continuare. Nu avem niciun motiv să credem că virusul din următoarea generație va fi mai ușor de gestionat pentru sistemul imunitar decât generația existentă. Aceasta este o evoluție continuă iar acea evoluție a început deja”, a declarant Sahin pentru Financial Time, citat de HotNews.ro, care adăugă că programele de vaccinare din întreaga lume vor trebui să se concentreze pe două obiective: vaccinarea cu a treia doză și vaccinarea în acele părți ale lumii care nu au avut acces la vaccinuri până acum.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.