EXTERNE

Situația devine dramatică în Kazahstan. Protestatarii sunt UCIȘI pe stradă, Rusia intervine


Situația devine dramatică în Kazahstan. Protestatarii sunt UCIȘI pe stradă, Rusia intervine

E.Ş. | 2022-01-06 20:33

Masacrul din Kazahstan continuă. Guvernul a picat, dar președintele statului a solicitat intervenții și mai agresive din partea Armatei. Soldații au ieșit pe străzi și execută pe loc protestatarii. Mai mult, Kassim Jomart Tokaev a cerut ajutorul Rusiei pentru a reprima revoltele.

O forță de „menținere a păcii” a fost trimisă din Rusia, în Kazahstan. Președintele Tokaev i-a numit pe protestatari „teroriști” instruiți în străinătate. În întreaga țară a fost decretată stare de urgență. Guvernul a tăiat internetul iar operațiunile bancare au fost suspendate.

Și SUA a intervenit în conflictul din Kazahstan. Antony Blinken, șeful diplomației, a cerut ministrului de externe kazah o soluționare pașnică a situației.

Până în prezent, 2.298 de persoane au fost reținute de forțele de ordine. Guvernul din Kazahstan a mai precizat că 18 oficiali de securitate au fost uciși, 748 de ofițeri de aplicare a legii au fost răniți. Nu se precizează nimic însă despre manifestanții executați de Armată.

Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzile din Kazahstan pentru a protesta față de creșterea accelerată a prețurilor la gaz, carburanți și față de declinul economic al țării, per ansamblu.


Galerie media:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.