EXTERNE

Soldați ruși interceptați în Ucraina: Putin este nebun. Pierdem acest război


Soldați ruși interceptați în Ucraina: Putin este nebun. Pierdem acest război

PUTEREA24 | 2022-09-30 08:48

Cotidianul "The New York Times" a publicat un articol cu ​​presupuse conversații interceptate ale soldaților ruși implicați în războiul din Ucraina. "Ne-au dat ordin să-i ucidem pe toți cei pe care îi vedem" și "Putin este nebun. Vrea să preia Kievul, dar nu o putem face", sunt frazele, probabil rostite de soldați în conversațiile cu rudele lor din Rusia, relatate de ziarul american.

„Ofensiva noastră s-a oprit. Pierdem acest război. Am pierdut jumătate de regiment" și "Când mă voi întoarce acasă, voi părăsi armata blestemată" sunt celelalte fragmente din discuții publicate, care dezvăluie frustrarea și pesimismul cu privire la progresul conflictului.

Rusia își va apăra suveranitatea, inclusiv Crimeea și teritoriile care ar putea deveni parte a Federației, a subliniat ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoly Antonov, într-un interviu, la câteva zile după referendumurile din patru teritorii ucrainene, ocupate de forțele ruse, unde – potrivit autorităților locale separatiste – majoritatea alegătorilor s-au exprimat în favoarea anexării la Rusia.

"Unii politicieni americani vor fi dezamăgiți, dacă cred că disponibilitatea noastră de a ne apăra teritoriul nu se aplică Crimeei sau teritoriilor care ar putea deveni parte a Rusiei pe baza unei libere exprimări a voinței populare", a spus reprezentantul diplomatic al Moscovei într-un articol publicat de revista americană "National Interest". "Nu amenințăm pe nimeni, dar confirmăm că, așa cum a declarat președintele Vladimir Putin pe 21 septembrie, Rusia este pregătită să-și apere suveranitatea, integritatea teritorială și poporul său cu toate sistemele de arme avute la dispoziție".



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.