EXTERNE

SPANIA. Peste 500 de oameni au murit din cauza caniculei în ultimele 10 zile


SPANIA. Peste 500 de oameni au murit din cauza caniculei în ultimele 10 zile

P24 | 2022-07-20 16:29

Canicula care devastează Spania de zece zile a cauzat moartea a „peste 500 de oameni”, a anunţat miercuri premierul spaniol Pedro Sanchez, în cursul unei vizite în Aragon, o regiune situată în nordul ţării și afectată de un incendiu, relatează AFP, preluată de News.ro.

„În timpul acestui val de căldură, peste 500 de oameni au murit din cauza temperaturilor mari, arată datele”, a declarat Sanchez, citând o evaluare a „supramortalităţii” publicată de către un institut de sănătate publică.

Institutul de Sănătate „Carlos al III-lea” merge mai departe şi estimează că 679 de morţi au fost cauzate în mod direct de acest episod de caniculă, potrivit unui ultim bilanţ difuzat de televiziunea publică spaniolă.

Spania tocmai s-a confruntat, în perioada 9-18 iulie, cu cel mai intens val de căldură înregistrat vreodată în ţară, potrivit unor date preliminare publicate de Agenţia Meteorologică Spaniolă (Aemet).

Temperaturi extrem de mari, care au depăşit 45°C, au alimentat incendii imense, începând de săptămâna trecută, în întreaga ţară.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.