EXTERNE

SUA donează altor țări stocul de VACCIN de la Astra Zeneca


SUA donează altor țări stocul de VACCIN de la Astra Zeneca

E.Ş. | 2021-04-26 23:24

SUA vor începe să împartă întregul stoc de vaccin împotriva COVID-19, produs de AstraZeneca, cu restul lumii după ce va fi verificată și aprobată calitatea serului, a declarat luni Casa Albă. Până la 60 de milioane de doze de vaccin ar urma să fie disponibile pentru export în lunile următoare.

Vaccinul AstraZeneca este utilizat la scară largă în întreaga lume, dar nu a fost încă autorizat de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA. Casa Albă este din ce în ce mai sigură de stocurile și aprovizionarea suficientă cu cele trei vaccinuri administrate în SUA, în special după reluarea imunizării cu serul în doză unică de la Johnson & Johnson de weekendul trecut, relatează AP.

SUA au fost, de asemenea, sub o presiune tot mai mare în ultimele săptămâni pentru a împărți cu restul lumii producția sa de vaccinuri, întrucât țări precum India se confruntă cu creșteri devastatoare ale numărului de cazuri de noi infectări cu SARS-CoV-2 iar altele se luptă să acceseze dozele necesare pentru a-și proteja populația vulnerabilă.

„Având în vedere portofoliul puternic de vaccinuri pe care SUA le are deja și care au fost autorizate de FDA și luând în considerare că vaccinul AstraZeneca nu este autorizat pentru utilizare în SUA, nu este necesar să folosim vaccinul AstraZeneca aici în următoarele câteva luni ”, a declarat Jeff Zients, coordonatorul echipei pentru gestionarea COVID-19, de la Casa Albă. „Prin urmare, SUA caută opțiuni de a împărți dozele AstraZeneca cu alte țări pe măsură ce acestea devin disponibile.”, a completat acesta. Peste 3 milioane de oameni din întreaga lume au murit de COVID-19, inclusiv peste 572.000 în SUA. SUA au vaccinat peste 53% din populația sa adultă cu cel puțin o doză din cele trei vaccinuri autorizate: Pfizer, Moderna și J&J și se așteaptă să aibă suficiente stocuri pentru întreaga sa populație până la începutul verii.

Aproximativ 10 milioane de doze de vaccin AstraZeneca au fost produse în SUA, dar încă nu au fost supuse unor verificări din partea FDA pentru „a se stabili dacă îndeplinesc așteptările în ceea ce privește calitatea produselor”, a spus Zients, menționând că autoritatea de reglementare din SUA este recunoscută drept „standardul de aur” pentru siguranță în întreaga lume. Acest proces ar putea fi finalizat în următoarele câteva săptămâni. Alte aproximativ 50 de milioane de doze sunt în diferite etape de producție și ar putea fi disponibile pentru livrare în mai și iunie, așteptând undă verde din partea FDA.

SUA nu au stabilit încă unde vor merge dozele AstraZeneca, a spus Zients. Vecinii Mexic și Canada au cerut administrației Biden să împartă mai multe doze, în timp ce alte zeci de țări caută și ele să primească vaccinul. „Suntem în procesul de planificare în acest moment”, a declarat secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, când a fost întrebat unde ar merge dozele.

Dozele AstraZeneca vor fi donate de guvernul SUA, care a semnat un contract cu compania pentru un total de 300 de milioane de doze, deși aceasta s-a confruntat cu probleme de producție. Măsura administrației Biden de a împărți vaccinurile a atras laude din partea ONG-urilor care au încurajat Casa Albă să dezvolte planuri pentru a distribui în lume și mai multe doze. "Decizia administrației Biden de a începe partajarea vaccinurilor AstraZeneca este o veste binevenită și un prim pas important pentru SUA de a împărți mai mult din stocul său masiv de vaccinuri", a declarat Tom Hart, CEO la campania ONE.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.