EXTERNE

Taifun devastator în Japonia. Doi morți, zeci de răniți și ordin de evacuare pentru mii de oameni


Taifun devastator în Japonia. Doi morți, zeci de răniți și ordin de evacuare pentru mii de oameni

PUTEREA24 | 2022-09-24 12:00

Taifunul devastator Talas s-a abătut sâmbătă asupra regiunilor centrale ale Japoniei. Ploile torenţiale, vântul puternic și alunecările de teren care au cauzat două decese şi au rănit mai multe persoane, în timp ce zeci de mii de locuinţe au rămas fără electricitate.

Taifunul Talas a generat rafale de vânt care au atins viteze de peste 90 km/h.

Un bărbat de 40 de ani a murit în Kakegawa, o localitate din prefectura Shizuoka, atunci când casa lui a fost distrusă de o alunecare de teren, au raportat sâmbătă postul public de televiziune NHK şi presa locală. Un alt bărbat, în vârstă de 29 de ani, a fost găsit decedat după ce automobilul său a plonjat într-un baraj.

La Hamamatsu, o localitate situată tot în prefectura Shizuoka, o altă alunecare de teren a rănit uşor trei persoane, potrivit Agerpres.  Oraşul Yokohama, aflat la 30 de kilometri sud de Tokyo, a emis o recomandare de evacuare până sâmbătă la prânz pentru 3.000 de rezidenţi.

Deşi JMA a retrogradat sâmbătă dimineaţă taifunul Talas în categoria cicloanelor extratropicale, meteorologii niponi au prognozat alte ploi în prefectura Shizuoka pentru orele următoare şi i-au îndemnat pe localnici să fie atenţi la riscurile de inundaţii, alunecări de teren, valuri puternice şi ploi torenţiale în centrul, estul şi nordul Japoniei, inclusiv la Tokyo.

Japonia este lovită de aproximativ 20 de taifunuri în fiecare an, în lunile de vară şi de toamnă. Săptămâna trecută, patru persoane au fost ucise şi 151 au fost rănite după trecerea taifunului Nanmadol peste regiunile sud-vestice ale arhipelagului nipon.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.