EXTERNE

Tedros Ghebreyesus salută revenirea Statelor Unite în OMS


Tedros Ghebreyesus salută revenirea Statelor Unite în OMS

PUTEREA24 | 2021-01-21 15:49

Șeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, etiopianul Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că reîntoarcerea SUA în cadrul organizaţiei, ordonată de noul președinte Joe Biden, este "o mare zi pentru OMS şi pentru sănătatea mondială", scrie Agerpres.

"Suntem foarte mulţumiţi că SUA rămân în această familie", a adăugat Tedros, care a subliniat că rolul acestei ţări în sănătatea mondială este "crucial".

Fostul șef de stat american, Donald Trump, sistase finanţarea americană pentru OMS, pentru care Statele Unite erau cel mai important donator în iulie 2020. Însă, la scurt timp după ce a preluat preşedinţia, Joe Biden a semnat un ordin executiv pentru a evita ieşirea SUA din OMS. Noul preşedinte american a semnalat această decizie într-o scrisoare trimisă secretarului general al ONU, António Guterres, şi responsabilului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Suspendarea planurilor de abandonarea a OMS, cu care a ameninţat anteriorul guvern al lui Donald Trump, precum şi alăturarea SUA programului COVAX de distribuire echitabilă a vaccinurilor, înseamnă că "lumea va putea fi mai bine echipată" în lupta împotriva pandemiei, a mai declarat expertul etiopian.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.