EXTERNE

Ungaria plătește gazul rusesc în ruble. REACȚIA Ucrainei


Ungaria plătește gazul rusesc în ruble. REACȚIA Ucrainei

PUTEREA24 | 2022-04-07 12:07

Tensiunile dintre Ucraina și Ungaria rămân ridicate. Ministrul de Externe al Ucrainei descrie disponibilitatea Ungariei de a plăti pentru gazul rusesc în ruble drept ”un act neprietenos”, în timp ce omologul său ungur Péter Szijjártó a spus că țara sa a primit miercuri combustibilul pentru centralele nucleare din Rusia.

Ministerul de Externe al Ucrainei a declarat în această dimineață că vede dorința Ungariei de a plăti pentru gazul rusesc în ruble un ”act neprietenos”. Ucraina a mai spus că poziția Ungariei față de acuzațiile de atrocități rusești întărește sentimentul de impunitate cu privire la Rusia și o încurajează ”să comită noi atrocități împotriva ucrainenilor”.

”Dacă Ungaria dorește cu adevărat să ajute la încheierea războiului, iată cum să o facă: nu mai distrugeți unitatea în UE, sprijiniți noi sancțiuni anti-ruse, acordați asistență militară Ucrainei și nu creați surse suplimentare de finanțare pentru mașinăria militară a Rusiei. Niciodată nu este prea târziu pentru a ajunge pe partea dreaptă a istoriei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko.

La rândul lui, ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a confirmat că a primit combustibilul pentru centralele nucleare din Ungaria prin aer din Rusia. Atacul rusesc asupra Ucrainei a făcut imposibile transporturile pe calea ferată, scrie

El a reafirmat că Ungaria nu sprijină propunerile de sancțiuni energetice europene împotriva Rusiei. El a adăugat că impunerea oricăror sancțiuni asupra activităților legate de energia nucleară ar fi, de asemenea, o ”linie roșie” pentru Ungaria, citeaza Antena 3.

În ultimele zile a existat o tensiune tot mai mare între Ungaria și Ucraina. Viktor Orbán l-a descris pe președintele Ucrainei Volodimir Zelenski drept unul dintre inamicii pe care i-a ”depășit” cu victoria sa electorală în weekend. La rândul său, Zelenski a spus că lui Orbán îi este frică de Moscova și trebuie să aleagă între Rusia și ”lumea cealaltă”.

Cele două țări împart aproximativ 135 kilometri de graniță.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.