EXTERNE

Victorie pentru echipa de avocați a lui Trump, în Pennsylvania


Victorie pentru echipa de avocați a lui Trump, în Pennsylvania

Marian Gârleanu  | 2020-11-13 09:55

Prima victorie uriașă în Justiție a echipei de avocați a candidatului republican, Trump Legal Team. În seara zilei de 12 noiembrie 2020, Curtea de Justiție din Pennsylvania a admis faptul ca secretarul de stat democrat Kathy Boockvar NU avea autoritatea să primească voturi după închiderea urnelor.

Astfel, sutele de mii de voturi pro-Biden primite după închiderea urnelor vor fi eliminate de la numărătoare. Un judecător de la Curtea de Justiție din Pennsylvania s-a pronunțat în favoarea campaniei lui Donald Trump, ordonând ca statul să nu numere buletinele de vot, deoarece alegătorii trebuiau să furnizeze dovada identificării și nu au făcut acest lucru până pe 9 noiembrie.

Legea statului spune că alegătorii au la dispoziție până la șase zile după alegeri, respectiv 9 noiembrie, pentru a remedia problemele legate de lipsa dovezilor de identificare. După ce Curtea Supremă din Pennsylvania a decis că buletinele de vot, pot fi acceptate la trei zile după ziua alegerilor, secretarul de stat din Pennsylvania, Kathy Boockvar, a prezentat îndrumări conform cărora dovada de identificare ar putea fi furnizată până pe 12 noiembrie, care este la șase zile de la acceptarea buletinului de vot ca termen limita. Această îndrumare a fost emisă cu două zile înainte de ziua alegerilor.

„Curtea ajunge la concluzia că pârâta Kathy Boockvar, în calitatea sa oficială de secretară a Commonwealth-ului, nu avea autoritatea legală pentru a emite ghidul de la 1 noiembrie 2020 către Consiliile electorale ale județelor pârâte, în măsura în care acele îndrumări pretindeau să modifice termenul limită ... pentru ca anumiți alegători să verifice dovada identificării ”, a declarat judecătoarea Mary Hannah Leavitt într-un ordin judecătoresc.

Acest lucru a fost în concordanță cu argumentul echipei de avocați ai lui Trump, care a fost acela că nu exista o bază legală pentru a prelungi termenul de identificare și că Boockvar nu avea puterea de a-l schimba unilateral. Instanța dispusese anterior ca toate buletinele de vot în care alegătorii să furnizeze dovada identificării între 10 și 12 noiembrie, să fie separate până la emiterea unei hotărâri care să stabilească ce ar trebui făcut cu aceștia.

Aceasta este una dintre numeroasele provocări legale pe care le aduce campania Trump în Pennsylvania. În 13 noiembrie, sunt programați să aibă o audiere asupra a mii de buletine de voturi despre care susțin că au fost numărate necorespunzător.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.