EXTERNE

Vietnam: Desfășurare impresionantă de forțe pentru al XIII-lea Congres al Partidului Comunist


Vietnam: Desfășurare impresionantă de forțe pentru al XIII-lea Congres al Partidului Comunist

Marian Gârleanu  | 2021-01-21 00:27

Peste 6.000 de polițiști și militari sunt desfășurați la Hanoi pentru protejarea a celui de-al 13-lea Congres al Partidului Comunist din Vietnam, programat între 25 ianuarie și 2 februarie 2021.

Aceștia au făcut și o repetiție ce s-a concentrat pe arte marțiale, tratarea tulburărilor sociale, salvarea victimelor răpite și protejarea persoanelor foarte importante (VIP).

Repetiția a fost supervizată îndeaproape de către membrul permanent al Secretariatului Partidului Tran Quoc Vuong și de către ministrul Securității Sublice To Lam.

Vuong a spus că „forțele armate trebuie să ridice sentimentul responsabilității în toate cazurile pentru a asigura siguranța absolută a Congresului partidului național.”

Iar ministrul To Lam a spus că poliția și armata vor coopera pentru a lansa o serie de planuri pentru a contracara orice eventual complot al unor forțele ostile.

Circa 1.600 de reprezentanți ai Partidului Comunist din Vietnam vor fi delegații ce vor  reprezenta aproape 5,2 milioane de membri ai partidului. Aceștia vor fi prezenți la ședința pregătitoare din 25 ianuarie, iar sesiunea de deschidere este programată pentru ziaua de 26 ianuarie, potrivit șefului Comisiei pentru relații externe a CC al PCV, Hoang Binh Quan.

El a ținut să precizeze că în componența delegaților, peste două treimi (67,67%) din total sunt intelectuali cu diplome de masterat și doctorat.  În afară de delegații oficiali și foști membri ai Comitetului Central ai PCV, 12 funcții în viitorul CC sunt rezervate  mamele eroine vietnameze, demnitarilor religioși, intelectualilor, artiștilor și tinerilor sub 25 de ani ce sunt invitați să participe la ceremoniile de deschidere și închidere ale Congresului.

Șeful Comisiei pentru relații externe a CC al PCV, Hoang Binh Quan a spus că Partidul Comunist din Vietnam menține relații cu 247 de partide din 111 țări.  De asemenea, misiunile și organizațiile diplomatice sunt invitate să-și trimită reprezentanții la sesiunile de deschidere și închidere ale Congresului.


Mai multe imagini:






Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.