EXTERNE

Vietnamul a dat drumul la zborurile internaționale și permite intrarea turiștilor străini


Vietnamul a dat drumul la zborurile internaționale și permite intrarea turiștilor străini

Marian Gârleanu  | 2021-04-20 12:40

Într-un program pilot guvernul de la Hanoi a început o serie de zboruri internaționale în și dinspre Coreea de Sud, Japonia, Australia și Noua Zeelandă. Prima zonă de întâmpinare și cazare a vizitatorilor internaționali din Vietnam a fost aleasă a fi stațiunea Quang Nam din nord-estul țării, prima localitate aleasă de guvern și pentru performanțele turistice la nivel național. Acesta este „un punct de cotitură” pentru industria turistică din Vietnam, după aproape doi ani de oprire a vizitatorilor internaționali pentru a preveni epidemia de Covid-19.

După ce Ministerul Culturii, Sportului și Turismului  a trimis o scrisoare oficială Comitetului Popular din provincia Quang Nam cu privire la primirea pilot a turiștilor internaționali din iunie până în septembrie 2021, pe 16 aprilie, președintele provinciei Quang Nam Comitetul Poporului a semnat un răspuns scris către Ministerul Culturii, Sportului și Turismului, înregistrându-se la Guvern ca prima localitate pilot a țării care va întâmpina vizitatorii internaționali sosiți în Vietnam pentru a călători în siguranță. Potrivit lui Le Tri Thanh - Președintele Comitetului Popular Provincial Quang Nam, provincia a făcut un plan specific, în viitorul imediat, va selecta oaspeții din Coreea pentru a recurge la Complexul Hoi anh Complex din districtul Duy Xuyen și Tui Blue Nam Hoi În districtul Nui Thanh, prin aeroportul Chu Lai, sub forma zborurilor internaționale directe cu timp de ședere între 5 și 10 zile.

Printr-un sondaj de teren, Administrația Națională pentru Turism din Vietnam a evaluat că Quang Nam este o localitate capabilă să îndeplinească condițiile de infrastructură de transport, sănătate, facilități de servicii turistice ... pentru implementarea programului pilot. În special, Aeroportul Chu Lai este una dintre cele cinci porți de acces internaționale către Vietnam și este eligibil pentru a suplimenta echipamentul necesar pentru recepția zborurilor internaționale. În prezent, provincia Quang Nam are numeroase stațiuni turistice de coastă, dintre care două stațiuni selectate  Hoi anh Complex Resort și Tui Blue Nam Hoi An, au toate condițiile pentru a primi sosiri internaționale fiind situat într-o locație relativ izolată, departe de zonele rezidențiale, foarte convenabile pentru prevenirea epidemiei Covid -19.

Domnul Le Tri Thanh, președintele Comitetului Popular al Provinciei Quang Nam, a declarat: „Toți vizitatorii care sosesc pe aeroportul Chu Lai trebuie să respecte reglementările privind pașapoartele sigure și să fie testați PCR negativ. Toate forțele implicate în primirea turiștilor sunt vaccinate și respectă strict reglementările privind prevenirea epidemiei. Aceasta este prima fază a implementării pilot, Quang Nam va funcționa și va învăța din experiență pentru a continua faza 2 cu participarea multor altor stațiuni turistice”.

Potrivit Departamentului Sănătății din provincia Quang Nam, odată cu eliberarea a 8.400 de doze de vaccin, Quang Nam va acorda prioritate injectării în primul rând pentru cei din zonele care au impact asupra dezvoltării turismului, în plus față de cei care sunt de serviciu. În prezent, site-urile turistice care participă la această fază pilot, Hoiana și Tui Blue Nam Hoi An, vor sprijini Quang Nam cu două laboratoare de testare PCR și, în același timp, se vor angaja să vaccineze proactiv toți angajații și lucrătorii.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.