EXTERNE

Vietnamul și majoritatea țărilor ASEAN aprobă temporar certificatele verzi din România și alte 72 de țări


Vietnamul și majoritatea țărilor ASEAN aprobă temporar certificatele verzi din România și alte 72 de țări

Marian Gârleanu  | 2021-10-22 18:32

Pașapoartele pentru vaccinuri din 72 de țări au fost acceptate de autoritățile vietnameze pentru a permite oamenilor să intre din străinătate, iar RS Vietnam este în prezent în discuții cu alte 80 de țări și teritorii pentru recunoașterea reciprocă a certificării vaccinului COVID-19. Și restul țărilor ASEAN precum Singapore, Thailanda, Filipine ori Malaiezia au aprobat certificatele verzi din cele 72 de țări printre care și România.

Lê Thị Thu Hằng, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe vietnamez, a dezvăluit informația recent în timpul briefing-ului de presă obișnuit ținut virtual la Hanoi.

„Cele 72 de țări și teritorii în cauză sunt cele ai căror reprezentanți în Vietnam au prezentat oficial documentația de vaccinare și/sau recuperare împotriva COVID-19 către Ministerul Afacerilor Externe, iar recunoașterea temporară a fost acordată, în conformitate cu noile linii directoare de siguranță, flexibilitate, adaptare eficientă la pandemia de COVID-19 lansată de Guvern la începutul acestei luni”, a remarcat Lê Thị Thu Hằng.

Persoanele care călătoresc din străinătate cu aceste documente care arată, fie că au fost complet inoculate, fie că s-au recuperat recent de COVID-19 pot folosi documentele pentru a intra în Vietnam și sunt eligibile pentru o carantină de șapte zile la unitățile centralizate, conform protocoalelor Ministerului Sănătății.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că Ministerul de Externe „se angajează în discuții strânse cu aproximativ 80 de parteneri pentru recunoașterea reciprocă a pașapoartelor pentru vaccin”.

În practică, certificatele de vaccin acordate de Vietnam au fost acceptate într-o serie de țări, permițând cetățenilor vietnamezi sau străinilor care au fost vaccinați pe teritoriul vietnamez să intre în aceste țări, potrivit purtătorului de cuvânt Thu Hằng.

Cele 72 de țări potrivit Departamentului Consular al MAE vietnamez, sunt: Polonia, Emiratele Arabe Unite, Coreea de Sud, Kazahstan, Mongolia, Oman, Thailanda, Romania, Japonia, Noua Zeelandă, Sri Lanka, Cehia, Maroc, Arabă Saudită, Armenia, Germania, Rusia, Statele Unite, Regatul Unit, Austria, Norvegia, Suedia , Israel, Franța, Turcia, Azerbaidjan, India, Elveția, China continentală și Taiwan, Pakistan, Irlanda, Grecia, Kuweit, Columbia, Țările de Jos, Australia, Finlanda, Ungaria, Belarus, Cambodgia, Algeria, Indonezia, Nepal, Mexic, Bolivia, Croația, Islanda, Portugalia, Turkmenistan, Palestina, Qatar, Libia, Egipt, Timor Oriental, Ucraina, Filipine, Malaezia, Luxemburg, Argentina, Iordania, San Marino, Laos, Singapore, Belgia, Danemarca, Italia, Canada, Iordania, Brunei și Spania.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.