EXTERNE

Vladimir Putin a semnat: Regiunile ucrainene Herson și Zaporojie, recunoscute ca state independente


Vladimir Putin a semnat: Regiunile ucrainene Herson și Zaporojie, recunoscute ca state independente

PUTEREA24 | 2022-09-30 08:57

Rusia a recunoscut independența regiunilor Herson și Zaporojie, se arată în decretele președintelui rus Vladimir Putin publicate vineri pe portalul oficial de informații juridice al Rusiei.

„În conformitate cu principiile și normele de drept internațional universal recunoscute, recunoscând și confirmând principiul drepturilor egale și al autodeterminării popoarelor, consacrat în Carta Națiunilor Unite, luând în considerare voința poporului din regiunea Herson la referendumul organizat la 27 septembrie 2022, hotărăsc prin prezenta: Recunoașterea suveranității și independenței de stat a regiunii Herson", se arată în decretul de recunoaștere a regiunii Herson.

Printr-un document similar, Putin a decretat "recunoașterea suveranității și independenței de stat a regiunii Zaporojie".

Avionul cu șefii regiunilor DNR, LNR, Herson și Zaporojie a zburat spre Moscova în seara zilei de 28 septembrie. Anterior, toți aceștia i-au cerut președintelui Vladimir Putin să admită regiunile lor în Rusia. Ceremonia de semnare a tratatelor respective va avea loc vineri, 30 septembrie, la ora 15.00, la Palatul Marelui Kremlin.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.