EXTERNE

Vladimir Putin anunţă ANEXAREA a patru regiuni din Ucraina


Vladimir Putin anunţă ANEXAREA a patru regiuni din Ucraina

PUTEREA24 | 2022-09-30 15:52

Vladimir Putin a ținut un discurs la ceremonia de anexare a teritoriilor Ucrainei într-o ceremonie la Moscova.

”Stimați cetățeni ai Rusiei, cetățeni ai Republicilor Populare Donetsk și Lugansk, ai regiunilor Herson, Zaporojie, Duma de Stat și toată Federația Rusă, toți cetățenii care ni s-au alăturat nouă și care au obținut rezultatele cunoscute, care au făcut o alegere indiscutabilă.

Sunt convins că alăturarea acestor patru regiuni noi la Federația Rusă înseamnă milioane de oameni.

Sigur că este dreptul lor inalienabil, care este prevăzut în primul articol din Constituție, care înseamnă libertatea de exprimare și autodeterminarea poporului care a făcut o alegere istorică în favoarea generațiilor viitoare și care și-a apărat dreptul.

Aici au luptat înaintașii noștri în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Întotdeauna ne vom aminti de eroii Rusiei care au luptat inclusiv pentru Ucraina și pentru dreptul de a vorbi limba maternă, de a susține și apăra tradițiile și obiceiurile.

Este vorba despre jertfele actelor terorismului în timpul regimului din Ucraina, cărora a fost supusă populația locală. Este vorba de soldații noștri care și-au arătat curajul acolo. Ei sunt adevărații eroi. Eroii Marii Rusii și le dedic lor acest moment de oanoare.

În aceste patru regiuni, Herson, Zaporojie, Donetsk și Lugansk este vorba de o legătură spirituală care a continuat și care continuă în ciuda anilor în care aceste sentimente au fost reprimate. Este o senzație incredibilă pe care o trăiește vechea generație după momentele triste pe care le-am avut după căderea URSS-ului, pentru că vorbim de durerea cetățenilor din aceste zone și vorbim despre alegerea pe care au făcut-o ei.

Am trăit catastrofe naționale care au dus la ștergerea granițelor și marea noastră patrie a trăit niște momente cumplite după căderea URSS. Mulți nu au înțeles ce s-a întâmplat, dar deja nu mai are nicio importanță acest lucru, pentru că trecutul nu se va întoarce, URSS nu se va întoarce, iar Rusia are alte lucruri de făcut.

Vorbim de milioane de oameni care prin limbă, prin tradiție, obiceiuri se consideră parte din Rusia și care au trăit secole într-un stat unitar.”, a declarat Vladimir Putin.

foto: kremlin.ru



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.