FOTBAL

A murit “devoratorul” de antrenori! Gigi Becali e mic copil pe lângă el


A murit “devoratorul” de antrenori! Gigi Becali e mic copil pe lângă el

PUTEREA24 | 2022-02-01 15:54

Personaj legendar în fotbalul italian, fostul patron al cluburilor Venezia şi Palermo, Maurizio Zamparini, a murit, în noaptea de luni spre marţi, la 80 de ani, din cauza unor complicaţii provocate de o peritonită, scrie Gazzetta dello Sport. Supranumit "devoratorul de antrenori", Gigi Becali fiind mic copil pe lângă el în aceată privință, vulcanicul Zamparini a schimbat nu mai puţin de 40 de antrenori la echipele sale.

Antreprenor în domeniul construcţiilor, Zamparini s-a făcut cunoscut mai întâi în lumea fotbalului din Cizmă auntic când a preluat clubul de liga a patra, Venezia, în 1987, iar 11 ani mai târziu a dus-o în Serie A, informează News.ro. Ulterior a devenit faimos Zamparini când a cumpărat în 2002, pe Palermo, cu care a ajuns în elita fotbalului italian, echipa calificându-se de mai multe ori în competiţiile europene, promovând și nume mari ale fotbalului, precum Javier Pastore, Edinson Cavani şi Paulo Dybala.

Palermo a traversat probleme grave financiare și a retrogradat la sfârşitul sezonului 2017, iar Zamparini a vândut clubul unei companii londoneze. În trecut, pentru pentru Palermo, care acum se regăsește în Serie C, au evoluat Dorin Goian, George Pușcaș și Cristian Melinte.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.