LIFE STUFF

Alex Petricean și Oana Coantă, cei mai buni chefi din România, participă între 20 și 21 august la Urbea Food Fest la Piatra Neamț


Alex Petricean și Oana Coantă, cei mai buni chefi din România, participă între 20 și 21 august la Urbea Food Fest la Piatra Neamț

PUTEREA24 | 2022-08-09 12:21

Între 20 și 21 august, la Piatra Neamț are loc Urbea Food Fest, un festival gastronomic dedicat întregii familii la care vor participa Alex Petricean și Oana Coantă, cei mai buni chefi români, alături de unele dintre cele mai apreciate branduri care dezvoltă concepte de street food, printre care Gourmet Street Food, Mr. Cannoli sau American Burger.

Urbea Food Fest este un eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Industriei Ospitalității, în parteneriat cu Primăria Piatra Neamț și își propune să promoveze reședința de județ și să transforme orașul, pentru un weekend, în Capitala Gastronomică Urbană a României.

În cele două zile ale festivalului sunt așteptați peste 20.000 de participanți, organizatorii facilitând activități pentru toată familia. Astfel, cei mici vor putea participa la ateliere de jucării și slime, în vreme ce adulților li s-au pregătit ateliere de mixologie, de băuturi probiotice dar și un atelier de gătit pâine cu maia.

În cadrul festivalului, Alex Petricean, cel mai bun chef din România potrivit Romanian Hospitality Awards și Oana Coantă, Best Female Chef, potrivit Ghidului Gault&Millau, vor pregăti un eveniment privat inedit de tip „4 hands dinner”.

Mai mult decât atât, chef Alex Cîrțu, consultant culinar LifeBox și chef Munti, câștigătorul sezonului al șaselea al competiției Chefi la Cuțite, vor susține show-uri de live cooking în fața tuturor participanților la eveniment.

 „Piatra Neamț este un oraș care încă așteaptă să fie descoperit de românii din toată țara. Dincolo de tradiții și obiective turistice seculare, orașul este un mediu propice pentru înflorirea culturii urbane. Ne-am propus să impulsionăm această direcție de dezvoltare turistică și să organizăm un festival de street food, concept definitoriu pentru cultura urbană modernă atât în plan internațional cât și național. Obiectivul nostru este unul îndrăzneț și anume să transformăm orașul Piatra Neamț în capitala gastronomică urbană a României.

Tocmai de aceea, i-am invitat alături de noi pe doi dintre cei mai apreciați chefi români din noul val, Alex Petricean și Oana Coantă, în restaurantele cărora se îngrămădesc deopotrivă românii de peste tot din țară cât și turiștii străini. Mai mult decât atât, ne-am asigurat că unele dintre cele mai apreciate branduri de street food vor fi prezente la Piatra Neamț, astfel încât locuitorii orașului să se bucure de o experiență completă din punct de vedere al gastronomiei și entertainmentului. Suntem în continuare deschiși să promovăm în cadrul festivalului nostru și alte concepte de street food, astfel încât așteptăm mesaje la adresa: sau pe a evenimentului,” afirmă Florin Maxim, președinte al Asociației pentru Promovarea Industriei Ospitalității.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.