LIFE STUFF

Care sunt pricipalele simptome ale burnoutului?


Care sunt pricipalele simptome ale burnoutului?

PUTEREA24 | 2023-04-18 11:00

Ce este burnout-ul? Medical, afecţiunea indică epuizare sau suprasolicitare şi stres extrem, iar aceste stări sunt asociate adesea cu munca în exces. De fapt, în majoritatea cazurilor, epuizarea este cauzată de situaţii de anxietate profesională excesivă. Stresul acesta enorm şi debilitant afectează şi alte aspecte şi momente din viaţă, ca de exemplu, maternitatea.

Ceea ce în sine este stresant şi care uneori pune la grea încercare pe undele dintre femeile care îşi doresc să devină mămici.

Situaţia poate fi mai gravă decât pare, deoarece bornout-ul loveşte în mod subtil, iar atunci când vine vorba de maternitate, urmările nu sunt deloc uşoare: descurajare, deprimare, lipsa puterii şi a dorinţei de a lupta direct cu problema apărută.

Dar cum să recunoşti dacă te confrunţi într-adevăr cu burnout sau dacă este doar o perioadă deosebit de stresantă prin care treci?

Burnout-ul reprezintă o cauză clară de infertilitate. Fazele avansate de oboseală, cu simptome specifice, pot împiedica atât fertilizarea ovocitului, cât şi embrio-implantarea, fie că vorbim de sarcini pe cale naturala sau FIV. Tratamentele de la Sovata vin în întâmpinarea persoanelor care doresc obţinerea unei sarcini prin metode naturale, simple; a persoanelor care se pregătesc pentru o procedură de reproducere umană asistată (stimulare ovariană, inseminare intrauterină, fertilizare in vitro, embriotrasfer fresh sau cu embrioni îngheţaţi), şansele de reuşită crescând în aceste cazuri simţitor. De reţinut că, pentru rezultate optime, tratamentele balneare se fac în luna premergătoare procedurilor de reproducere asistată, iar în cazuri speciale, cu 3 – 4 luni înainte. De asemenea, se iau în considerare: posibilitatea unui număr mai mare de zile de tratament, endometru nedezvoltat (incapabil de nidaţie), insuficienţă ovariană (forma incipientă), stări cronice de oboseală, stres accentuat, inflamaţii pelvine cornice şi consecinţele acestora.”, punctează medicul ginecolog George Vasilescu de la Ensana Health Hotels Sovata.

Azi, simptomele care pot ridica femeilor semne de întrebare cu privire la gradul lor de fertilitate sunt clare. Cum le recunoşti? Primul şi cel mai evident „semn” îl reprezintă lipsa instalării stării de graviditate. Apoi, avem prezenţa unor simptome sau semne care pot fi asociate cu infertilitatea: neregularităţii menstruale (dureri menstruale intense, menstruaţii foarte abundente sau, din contră, reduse cantitativ, menstruaţii pe perioade excesiv de lungi sau extrem de scurte, menstruaţii care apar rar sau mai des decât de obicei.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.