Produsele de tip pate de porc conțin apă ca ingredient principal și au doar 15% ficat de porc în compoziție, arată o analiză InfoCons. InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip pate de porc ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 40 de produse.
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat:
Din punct de vedere al procentajului de ficat:
- ficat de porc se regăsește într-o proporție cuprinsă între 15 și 47% din compoziție.
Din punct de vedere ingredientului principal:
45% au în compoziție prim ingredient apa
37.5% au în compoziție prim ingredient ficatul de porc
12.5% au în compoziție prim ingredient slănină
5% au în compoziție prim ingredient alt timp de carne
Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție:
25% au în compoziție proteină animală din/de porc
77.5% au în compoziție slănină
37.5% au în compoziție șorici
15% au în compoziție proteină animală din porc, slănină și sorici
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de porc:
72.5% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari).
Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.