LIFE STUFF

Îți cade părul? Care este vitamina care oprește această afecțiune?


Îți cade părul? Care este vitamina care oprește această afecțiune?

PUTEREA24 | 2023-04-08 10:16

Vitamina care oprește căderea părului. Căderea părului nu este, de obicei, un motiv de îngrijorare, dar uneori pierderea părului poate fi un semn al unei afecțiuni medicale. Problema poate afecta doar scalpul sau întregul corp și poate fi temporară sau permanentă.

În mod normal, oamenii pierd între 50 și 100 de fire de păr pe zi. Acest lucru nu este vizibil, deoarece în același timp crește păr nou.

Vitamina care stopează căderea părului

„Vitamina D este un hormon care joacă un rol important în homeostazia calciului, în reglarea imunitară, în creșterea și diferențierea celulelor.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că aplicarea topică a unui analog al vitaminei D poate fi o altă opțiune de tratament atunci când tratamentul tradițional este ineficient”, spune doctorul tricholog Oleg Spiridonov.

„Vitamina D este implicată în mod complex în diverse căi de semnalizare pentru creșterea și diferențierea foliculilor de păr. Deficitul acesteia este, de asemenea, asociat cu semne de alopecie”, adaugă expertul.

Trichologul sfătuiește să consultați un medic dacă: suferiți de căderea bruscă a părului aveți chelie vă pierdeți părul în șuvițe, simțiți mâncărimi și arsuri la nivelul scalpului.

Remedii naturale pentru combaterea căderii părului Suc de ceapă

Un studiu mai vechi a arătat că aplicarea sucului de ceapă pe scalp, de două ori pe zi, a dus la creșterea și regenerarea părului în șase săptămâni. Cercetătorii spun că acesta are efect antiinflamator, potrivit doc.ro.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.