MONDEN

Billboard: Shakira, desemnată Femeia Latină a Anului


Billboard: Shakira, desemnată Femeia Latină a Anului

E.Ş. | 2023-04-25 22:57

Shakira a fost desemnată prima femeie latină a anului de către Billboard, în cadrul primei ediții a evenimentului Latin Women In Music, care va fi difuzat pe 7 mai 2023, scrie billboard.com.

Artista va fi premiată după ce, în 2022, a doborât recorduri cu piesa ”Monotonía”, pe care o cântă alături de Ozuna. Apoi, în ianuarie 2023, „Shakira: BZRP Music Sessions #53” a debutat pe locul 9 în topul Billboard Hot 100, devenind prima femeie care a ajuns în top 10 cu o melodie cântată în limba spaniolă. „Sessions” a făcut istorie, de asemenea, fiind cea mai difuzată melodie latino în 24 de ore din istoria Spotify și cea mai vizionată melodie latino pe YouTube în 24 de ore, cu peste 63 de milioane de vizualizări, doborând 14 Guinness World Records.

„Shakira este femeia supremă în muzică. Mulțumită ei, femeile latino din întreaga lume au fost împuternicite să scrie și să interpreteze muzică profund personal. Ea a creat o mișcare de una singură și continuă să fie mai relevantă ca niciodată astăzi, cu grație, cu un talent enorm. Ea este definiția unei femei în muzică”, a declarat într-un comunicat Leila Cobo, director de conținut pentru Latin/Español al Billboard. 

„Shakira a fost esențială în conturarea peisajului vibrant și divers al muzicii latino și a muzicii în general, de-a lungul carierei sale. Pasiunea, talentul și creativitatea ei au spart bariere și au făcut ca generațiile să îmbrățișeze identitatea noastră prin muzică și suntem incredibil de mândri să o recunoaștem drept Femeia Anului în industrie”, a precizat Ronald Day, președintele Strategiei de Divertisment și Conținut, pentru Telemundo.

Artista a vândut peste 95 de milioane de discuri în întreaga lume, devenind una dintre cele mai bine vândute artiste muzicale din toate timpurile și cea mai vândută artistă latino din toate timpurile. Succesul ei fulminant, ca artist crossover, a deschis porți pentru alți artiști latino să intre pe piețele internaționale. Ea este cea mai vizionată artistă latino și una dintre primele 10 cântărețe din toate timpurile pe YouTube, cu peste 20 de miliarde de vizionări cumulate, și cea mai difuzată artistă latino din toate timpurile pe Spotify.

Ana Gabriel, Emilia, Evaluna, Goyo și Thalia au fost, de asemenea, anunțați ca invitați de onoare la eveniment. Ana a fost anunțată că va primi premiul Living Legend Award, Emilia - premiul Rising Star Award, Evaluna - premiul Tradition and Future Award, Goyo - premiul Agent of Change Award, iar Thalia - Global Powerhouse Award.

Sursa:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.