MONDEN

Celebrul creator de modă PACO RABANNE a murit la 88 de ani!


Celebrul creator de modă PACO RABANNE a murit la 88 de ani!

PUTEREA24 | 2023-02-03 16:13

Celebrul creator de modă Paco Rabanne a murit vineri, la vârsta de 88 de ani. Designerul basc, pe numele său adevărat Francisco Rabaneda Cuervocare era cunoscut pentru faimoasele creaţii textile şi pentru marca de parfumuri.

„El a făcut parte dintre cele mai vizionare figuri din moda secolului XX şi moştenirea sa va rămâne o sursă constantă de inspiraţie”, se arată într-o declaraţie a mărcii sale pe reţelele de socializare.

Rabanne a fost distins cu National Fashion Design Award în 2010 pentru „inovaţia sa şi contribuţia în toate domeniile culturii secolului XX”. S-a născut la Pasaia (Gipuzkoa) pe 18 februarie 1934 și ste fiul unui general andaluz loial Republicii pe nume Francisco Rabaneda Postigo, care a fost împuşcat în Santoña (Cantabria) în 1937. Mama sa era bască a fost şi ea militantă şi membră a conducerii Partidului Comunist din Spania (PCE). .

Când avea cinci ani, Rabanne s-a mutat cu familia în Franţa, la Paris, unde a studiat Arhitectura la Şcoala Naţională Superioară de Arte Plastice. A intrat rapid în lumea modei pentru că mama lui lucrase în atelierul de modă Balenciaga din San Sebastián.

La început, a conceput accesorii pentru creatori precum Givenchy, Balenciaga sau Dior. În 1963 şi-a prezentat prima colecţie de costume, în care a amestecat materiale precum plasticul, hârtia sau aluminiul. De atunci, a creat un imperiu în lumea modei, variind de la haute couture, îmbrăcăminte şi parfumuri până la elemente decorative. Marca sa a devenit parte a grupului spaniol Puig în 1986, scrie News.ro.

Rabanne, care a anunţat în 1999 că renunţă la creaţiile haute couture, era cunoscut şi pentru activităţile sale artistice şi pentru latura sa filozofică.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.