MONDEN

FINALA Eurovision 2022. Cine ar putea fi marea câștigătoare


FINALA Eurovision 2022. Cine ar putea fi marea câștigătoare

PUTEREA24 | 2022-05-14 11:44

Finala Eurovision 2022 are loc sâmbătă, iar Ucraina este marea favorită pentru a câștiga competiția cu melodia ”Stefania”, care are legătură cu războiul de pe teritoriul țării.

Cântecul Stefania a devenit un imn în țară, iar Orchestra Kalush spune că piesa lor ”reprezintă fiecare ucrainean”.

Scrisă de solistul Oleh Psiuk ca un omagiu adus mamei sale, ”Stefania” este și cea mai urmărită pe YouTube dintre cele 35 de melodii concurente.

Într-un interviu acordat agenției de presă italiană Ansa, Psiuk a spus că melodia trupei sale a fost aleasă chiar înainte ca Rusia să invadeze în februarie.

”Unii oameni spun că am putea câștiga din cauza războiului, dar cântecul nostru a fost printre cei cinci favoriți înainte de începerea conflictului, ceea ce înseamnă că oamenilor le place indiferent”, a spus el, schie The Guardian.

”Aducem un mesaj de dragoste”... spune Orchestra Kalush din Ucraina, cu Oleh Psiuk purtând o pălărie roz.

Cântecul începe cu versurile ”mamă Ștefania, Ștefania mamă/Câmpul înflorește, dar părul îți încărunțește/ Mamă, cântă-mi cântecul de leagăn, vreau să-ți aud cuvântul drag.”

”Stefania” amintește de copilările și despre creșterea alături de mamă, iar apoi se concentrează asupra zilei de azi, când femeia este bătrână și are ”părul gri”.

Cântecul de leagăn este o expresie cheie în melodie și aduce amintiri frumoase, în timp ce ”lyuli lyuli lyuli”, de la sfârșitul versului rap, pare a fi un cântec de leagăn popular slav, potrivit antena3.ro.

Cântecul a fost ales înainte de conflictul cu Rusia, însă, de atunci versurile sale au căpătat o semnificație mult mai profundă: ”Întotdeauna îmi voi găsi drumul spre casă, chiar dacă toate drumurile sunt distruse”, a dobândit noi și mult mai puternice valențe.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.