MONDEN

Lady Gaga devine CONSILIER prezidenţial a lui Joe Biden. Cu ce se va ocupa


Lady Gaga devine CONSILIER prezidenţial a lui Joe Biden. Cu ce se va ocupa

E.Ş. | 2023-04-14 22:41

Lady Gaga a fost numită într-o funcție oficială, chiar de către Președintele Joe Biden. Aceasta va ocupa poziția de co-președintă a Comitetului prezidențial pentru Artă și Științe Umaniste.

„Mama monstru” așa cu este supranumită Lady Gaga, a fost numită de către Joe Biden în funcția de consilier prezidențial. Aceasta va conduce grupul de experți în cultură, alături de Bruce Cohen, câștigător al premiului Oscar.

Această comisie are rolul de a-l consilia pe Președintele Statelor Unite ale Americii în aspecte care țin de domeniul politice culturale. Acest consiliu include un grup de membri care, conform Casei Albe fac parte din grupuri de „artişti proeminenţi, savanţi şi filantropi care au demonstrat un angajament serios faţă de arte şi ştiinţe umaniste”.

Printre numele celebre care fac parte din acest comitet se mai numără actorul George Clooney, actrița Jennifer Garner și muzicianul Jon Batiste.

Comitetul prezidențial pentru Artă și Științe Umaniste a fost desființat în urmă cu 5 ani, în timpul mandatului lui Donald Trump. Joe Biden a reluat activitatea acestui comitet, prin semnarea unui ordin în septembrie 2022.

Lady Gaga a fost o susținătoare vocală a lui Joe Biden încă din campanie, iar la ceremonia de instalare a liderului SUA la Casa Albă, artista a cântat imnul Statelor Unite.

Kerry Washington, Jon Batiste, George Clooney, Jennifer Garner, Troy Kotsur, Shonda Rhimes, Marta Kauffman vor fi și ei membri ai comisiei.

„Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm pentru a avea un impact pozitiv asupra artelor, bibliotecilor, muzeelor și lucrărilor umaniste din întreaga țară”, a scris contul oficial de Twitter al Comitetului.

Reacțiile fanilor Lady Gaga au variat de la felicitări la postări confuze. ”Habar n-am ce înseamnă asta, dar fă-i praf!”, a scris pe Twitter unul dintre urmăritorii Lady Gaga.

Comitetul a fost creat prin ordin executiv în 1982 și are ca rol să „consilieze președintele SUA cu privire la politica culturală” pentru a „îmbunătăți sprijinul federal pentru arte, științe umaniste și serviciile muzeale și bibliotecii”.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.