MONDEN

Legendarul chitarist Eddie van Halen s-a STINS din viață


Legendarul chitarist Eddie van Halen s-a STINS din viață

E.Ş. | 2020-10-07 00:02

Legendarul chitarist rock, Eddie van Hallen s-a stins din viață, la 65 de ani, după o luptă dură cu cancerul. Anunțul trist a fost făcut de fiul său, Wolfgang, pe Twitter.

”Nu pot să cred că scriu asta, dar tatăl meu, Edward Lodewijk Van Halen, a pierdut lupta lungă și grea cu cancerul în această dimineață. A fost cel mai bun tată pe care mi-l puteam dori. Fiecare moment pe care l-am împărtășit cu el, pe scenă sau în afara ei, a fost un dar. Inima mea este frântă și nu cred că-mi voi putea reveni vreodată. Te iubesc atât de mult, tăticule” a scris fiul chitaristului pe Twitter.

Eddie Van Halen a fost conducătorul și cofondatorul, împreună cu fratele său, Alex Van Halen, al grupului hard rock Van Halen care îi poartă numele.

În 2011, revista Rolling Stone îl situează pe poziția a opta dintre cei mai buni 100 de chitariști. Mai mult, publicația „Guitar World” îl plasează pe primul loc în ierarhia mondială.

Printre elementele sale de virtuozitate și de originalitate se numără și acel tapping care constă într-o mișcare specifică a mâinii stângi pe manșa chitarei, în timp ce cu dreapta execută în mod continuu nota muzicală respectivă. Acest element novator este celebru în piesa Eruption.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.