MONDEN

Secretul dureros al Cameliei Potec! De ce nu a mai intrat în bazin din 2021


Secretul dureros al Cameliei Potec! De ce nu a mai intrat în bazin din 2021

PUTEREA24 | 2023-01-11 12:35

Campioana olimpică de la Atena, acum managerul Federației Române de Natație, a evitat să mai intre în bazin de la decesul tatăl ei, survenit în urma unui infarct acum aproape doi ani.

De la 7 ani s-a simțit perfect în apă, iar performanțele în natație au venit natural. Camelia Potec, multipla campioană europeană și medaliată cu aur la JO de la Atena, n-a mai înotat în bazin de aproape doi ani. Motivul este unul de suflet: durerea pricinuită de decesul tatălui ei a împiedicat-o să mai facă ceea ce iubea atât de mult.


Secretul dureros al Cameliei Potec! De ce nu a mai intrat în bazin din 2021 În vara lui 2021, atunci când ea era la Jocurile Olimpice de la Tokyo alături de delegația țării noastre, a aflat că tatăl ei, Grigore, a suferit un infarct și nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva. „Din păcate, nu am reușit să mă mai ating de un bazin și să înot din momentul în care a decedat tatăl meu și am simțit că am pierdut o mare bucată din sufletul meu. Tatăl meu este cel care m-a învățat să înot, el mi-a insuflat această dragoste de apă, el mi-a cumpărat primul abonament la înot” – Camelia Potec.

După luni de doliu și suferință, șefa natației românești este convinsă că a venit momentul să revină în bazin. „Am stat departe, am încercat să acopăr această durere prin multă muncă, fără a simți această tristețe. Acum sunt puțin mai conștientă că și-ar fi dorit să mă întorc să înot în bazin și să mă vadă fericită, pentru că aceasta a și fost motivul pentru care m-a dus spre bazin. Sigur nu ar fi fericit să știe că eu stau departe de bazin doar pentru că sunt tristă că el nu mai este printre noi, așa că o să revin în bazin” – Camelia Potec.

Din vara lui 2021, atunci când părintele ei s-a stins la doar 67 de ani, Camelia a încercat să-și ascundă durerea dedicându-se jobului și familiei. „Niciodată nu am asociat partea personală cu cea profesională. Performanțele sportivilor și tot ce se întâmplă la birou sunt lucruri pentru care am muncit toți, ne-am adus aportul fiecare pe bucățica lui, așa cum a putut și a știut, așa că nu amestec lucrurile. Este însă adevărat că m-am dedicat mai mult în ultima perioadă părții profesionale, iar când am ajuns acasă Caelia a avut grijă să mă facă să nu mă gândesc la sufletul meu și la ceea ce am simțit de când l-am pierdut pe tata" - Camelia Potec.

Camelia Potec are grijă ca amintirea tatălui ei să rămână vie, atât pentru ea, cât și pentru fiica sa, Caelia, în vârstă de 4 ani. „Am acceptat că tata nu mai este aici, știu că nu a depins de nici unul dintre noi ce s-a întâmplat cu el, nu am ce să-mi reproșez și încerc să-l păstrez viu în amintirea mea și a fiicei mele. O dată la 2-3 săptămâni ne uităm la pozele și la filmulețele cu tata și tot așa, o dată la două săptămâni, mergem la munte, acolo unde tata a construit o casă pentru noi și la care, în trecut, ajungeam destul de rar. Acum însă mergem des, pentru că acolo el este înmormântat” - Camelia Potec.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.