MONDEN

Tucker Carlson pleacă de la Fox News, postul preferat al CONSERVATORILOR americani


Tucker Carlson pleacă de la Fox News, postul preferat al CONSERVATORILOR americani

PUTEREA24 | 2023-04-24 22:10

Prezentatorul emblematic al Fox News Tucker Carlson, care anima o emisiune foarte privită seara la postul preferat al conservatorilor americani, părăseşte ”de îndată” postul, anunţă luni Fox News, relatează AFP.

”Fox News media şi Tucker Carlson au convenit să se despartă”, anunţă într-un comunicat Fox News.

”Îi mulţumim pentru serviciile sale pe post, ca animator, iar mai înainte de asta, ca şi consultant”, precizează Fox News.

Prezentatorul, care conducea ”Tucker Carlson Tonight” din 2016, a devenit una dintre cele mai influente voci ale Americii conservatoare.

El este acuzat de către unii observatori de popularizarea tezelor complotiste şi rasiste.

El a participat la ultima emisiune vineri şi urmează să fie înlocuit începând de luni în acest tronson de audienţă considerat strategic, în prime-time, precizează postul, proprietatea imperiului media al lui Rupert Murdoch.

Un opozant al avortului, un mare susţinător al dreptului de a purta arme de foc, prezentatorul nu ezită niciodată să-şi exprime opiniile într-o emsiune care se revendică, pe site, drept ”inamicul jurat al minciunii” şi care promite ”să pună întrebările pe care voi le puneţi - şi să ceară răspunsuri”.

În urnă cu o săptămână, la 16 aprilie, Fox News a semnat un acord în sumă de 787,5 milioane de dolari cu întreprinderea de maşini de vot electronic Dominion, care a dat postul în judecată pentru că a defăinat-o, evitând astfel un proces răsunător.

În acea seară, Tucker Carlson şi-a consacrat obişnuitele monoloage democraţilor, care i-ar incita pe tineri la violenţă, după care l-a intervievat pe CEO-ul Tesla Elon Musk, proprietarul Twitter.

La momentul inculpării lui Donald Trump, Tucker Carlson deniunţa ”o epurare politică”.

”Probabil că nu este cel mai bun moment să vă despărţiţi de (puşca de asalt) AR-15”, declara el atunci.

Fox News, o televiziune înfiinţată în 1996 pentru a face concurenţă CNN, rămâne solid instalată pe primul loc ca nivel de audienţă în difuzarea prin cablu.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.