POLITICă

Amenințări în Coaliție! UDMR, convinsă să nu plece de la guvernare


Amenințări în Coaliție! UDMR, convinsă să nu plece de la guvernare

E.Ş. | 2023-05-09 15:43

Amenințări și scandal în Coaliție! UDMR a amenințat marți cu ieșirea de la guvernare dacă partenerii de coaliție nu îi lasă trei ministere în noua formulă guvernamentală cu Marcel Ciolacu premier.

Csoma Botond, liderul deputaţilor UDMR, a declarat luni că a aflat „oficial” faptul că PNL vrea să ia Ministerul Mediului deţinut în prezent de Tanczos Barna, la rotaţia premierilor de la sfârşitul lunii. „Până acum a fost pe surse. Nu suntem de acord”, a precizat deputatul, el precizând că UDMR ia în calcul şi varianta ieşirii de la guvernare. 

Premierul Ciucă și Marcel Ciolacu au încercat să liniștească spiritele în Coaliție:

”Partidul Naţional Liberal nu vrea absolut nimic, vrem în continuare să asigurăm guvernarea ţării, aşa cum am făcut-o şi până acum, vrem să asigurăm stabilitate politică, avem nevoie mai mult decât oricând de această stabilitate şi vreau să subliniez că atât împreună cu partenerii de coaliţie dar şi în întâlnirile pe care le avem cu reprezentanţi ai autorităţilor din ţară dar şi cu reprezentanţi ai ambasadelor şi în întâlnirile bileterale pe care le-am avut, cu toţii întreabă de modul în care vom asigura guvernarea României şi le răspund tuturor că vom asigura guvernarea cu responsabilitate”, a spus premierul.

”Sunt discuţiile între liderii coaliţiei şi cu toţii am constatat că de fapt avem un protocol pe care îl respectăm”, a spus Ciolacu. ”Eu de obicei cu oamenii cu care pornesc la un drum aş prefera să continui acest drum şi să duc lucrurile la capăt”.

După întâlnirea dintre cei trei lideri ai Coaliției, lucrurile s-au calmat și președintele UDMR, Kelemen Hunor a anunțat că formațiunea sa își păstrează tot trei ministere și în viitorul guvern condus de Marcel Ciolacu:

”Nu era nicio amenințare , am spus că dacă se deschide acordul, lucrurile se vor complica, nu era o amenințare. Vor respecta acordul si atunci nu mai comentam. Vor fi o grămadă de discuții în această perioadă și după 1 iunie, dar acest subiect este închis, din punctul meu de vedere e inchis din 2021 toamna” a anunțat Kelemen Hunor.

 



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.