POLITICă

Băsescu critică DEMISIILE PSD și USR: ”E culmea lichelismului politic”


Băsescu critică DEMISIILE PSD și USR: ”E culmea lichelismului politic”

E.Ş. | 2020-11-24 21:36

Fostul președinte Traian Băsescu consideră că decizia liderilor PSD și USR de a demisiona din Parlament, pentru a nu beneficia de pensiile speciale, este o culme a lichelismului politic. Fostul șef al statului și al PMP a afirmat că demersul, pe lângă faptul că nu are niciun efect real, înceracă să ascundă și lipsa voinței politice de a modifica legislația pensiilor speciale.

"Lichelismul în politica româneasă a ajuns la culmi. Eu nu am mai văzut o asemenea degradare în timpul unei campanii electorale. 

Legea care anulează pensiile special pentru parlamentari este în Parlament, a trecut de Camera Deputaților, e la Senat, ar fi suficient ca PSD, USR PNL să se pună de acord și să valideze legea înaintată de PMP.

Deci discutăm despre niște lichele care mint populația cu nerușinare," a afirmat Traian Băsescu, într-o intervenție la .

De ce USR nu spune PNL, “hai impreuna cu PMP si UDMR, toți sunt de acord” ar trece această lege foarte ușor. (...) Atât ar vrea de făcutm un vot, e o chestiune de 5 minute."

Fostul președinte a comentat și faptul că USR și PSD au reacționat identic în chestiunea pensiilor speciale.

"E vorba de sinergie, la fel cum și-au numit oamenii în Consiliul Lelgislativ, USR l-a votat pe Iordache "altă întrebare" și PSD a votat un adjuct USR al lui Iordache. Este evident că între PSD si USR există o comunicare pe interese, cel puțin la nivel de oameni,  înțelegere, cel puțin la nivel de oameni. Mă tem că este și o filiație politică. (..) Deci nu mă surprinde că USR face ca maimuța, a  făcut șeful PSD o mișcare, hop și noi, dar o facem în bloc, suntem mai lichele, mai imincinoși, mai lipsiți de respect pentru electorat," a mai afirmat Băsescu.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.