POLITICă

Băsescu, SFAT pentru Florin Cîțu: ”Cred că Drulă ar trebui să-l urmeze pe Voiculescu”


Băsescu, SFAT pentru Florin Cîțu: ”Cred că Drulă ar trebui să-l urmeze pe Voiculescu”

E.Ş. | 2021-04-19 16:30

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, este de părere că premierul Florin Cîțu ar trebui să îl revoce din funcție și pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, după ce acesta l-a numit ”zombie politic” pe șeful Guvernului.

Băsescu a declarat într-o emisiune la B1 TV că afirmațiile lui Drulă ”pur și simplu” îl ”umilesc” pe premier, care, în opinia sa, ar trebui să apeleze la articolul 82, aliniatul 2 din Constituția României: ”În caz de remaniere guvernamentală, președintele revocă și primește la propunerea primului-ministru pe unii din membrii Guvernului”.

”Domnul ministru al Transporturilor are o singură problemă. Spune că are doar 5 ani experiență în politică. Marea lui problemă este că nu a citit Constituţia. Orice se discută instituţional în orice situaţie, iar această situaţie are rezolvare în Constituţie”, a declarat Traian Băsescu.

”Deci ce a făcut domnul Drulă e un atac mizerabil la adresa premierului, în condițiile în care, prin cele ce a declarat, domnul Drulă dovedește că e ministru, a jurat să respecte Constituția, dar nu respectă articolul 85, aliniatul 2. Deci cred că Drulă trebuie să-l urmeze pe Voiculescu.” - a mai spus fostul președinte al României.

Traian Băsescu a mai subliniat faptul că, de fapt, premierul doar propune revocarea unui ministru, iar solicitarea sa este aprobată sau nu de către președintele României.

”Deci Florin Cîţu a acţionat absolut instituţional. Nu el l-a revocat pe ministrul Sănătății, pe Voiculescu, el doar a făcut o propunere, pe care președintele o considera inoportună sau incorectă o putea refuza. Dar preşedintele a dat curs acestei propuneri, considerând că e o propunere de remaniere îndreptăţită.”  a mai spus Băsescu.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.