POLITICă

Ce propunere face UDMR pentru susținerea Guvernului Ciucă


Ce propunere face UDMR pentru susținerea Guvernului Ciucă

E.Ş. | 2021-10-23 19:09

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis, sâmbătă, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea intereselor şi bunăstarea comunităţii maghiare. Liderul UDMR a precizat că a insistat ca în Programul de guvernare să fie mpsuri pentru încurajarea natalităţii.

”În ultimele trei decenii politica UDMR s-a axat, cu precădere, pe reprezentarea intereselor şi bunăstarea comunităţilor noastre. Dezideratul nostru a rămas neschimbat, nu a fost influenţat nici de contextul politic din România, nici de dificultăţile cauzate de pandemie. Mai mult, situaţia dificilă ne-a încurajat mai mult în consolidarea ideii de familie - cel mai important liant, pilonul comunităţii noastre”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Kelemen Hunor. 

Acesta a făcut referire la discuţiile de la Palatul Victoria: ”În cadrul negocierilor de sâmbătă am introdus în Programul de guvernare măsurile de încurajare propuse de noi pentru creşterea natalităţii”. 

Liderul UDMR a prezentat cele mai importante dintre măsurile introduse în Programul de guvernare: 

- aplicarea unor măsuri de deductibilitate pentru familiile cu mai mulţi copii, şi reducerea progresivă a cuantumului contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, în funcţie de numărul de copii; 

- program de credite pentru achiziţionarea de locuinţe familiilor tinere în funcţie de numărul de copii; 

- program de finanţare pentru achiziţia de autoturisme familiale pentru familiile cu minim trei copii; 

- bunicii, respectiv fraţii majori şomeri să poată beneficia de idemnizaţia de creştere a copilului în locul părinţilor, dacă se întorc la muncă; 

- extinderea programelor de tip after school; 

- facilităţi acordate administraţiilor locale de a sprijini familiile prin reduceri/scutiri de taxe şi impozite. 

 Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.