POLITICă

CÎȚU, despre scandalul dosarului penal din SUA: „Nu m-am gândit niciun moment la DEMISIE!”. Premierul recunoaște că nu l-a informat pe președintele IOHANNIS la momentul numirii sale


CÎȚU, despre scandalul dosarului penal din SUA: „Nu m-am gândit niciun moment la DEMISIE!”. Premierul recunoaște că nu l-a informat pe președintele IOHANNIS la momentul numirii sale

P24 | 2021-08-14 14:50

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă, referindu-se la faptul că a făcut închisoare două zile în SUA pentru că a condus sub influenţa alcoolului, că nu a adus în discuţie acest eveniment în discuţile cu preşedintele Klaus Iohannis. El a precizat că nu s-a gândit nicio clipă să îşi dea demisia.

El susţine că "nu a adus în discuţie" cu preşedintele Iohannis acest subiect. Întrebat dacă a discutat cu preşedintele după dezvăluirile publice, premierul a răspuns afirmativ şi a subliniat că nu este vorba despre un caz penal, informează News.ro.

Cîţu a ţinut să precizeze că un coleg al său i-ar fi comunicat lui Ludovic Orban despre dosarul din Statele Unite, el afirmând, în acest context, că Orban văzuse documentul. 

Ulterior, prim-ministrul a precizat că nu a considerat relevant acest subiect pentru funcţia sa.

”Cazierul meu în România este curat" a declarat Cîţu. 

Întrebat dacă a luat în calcul demisia, prim-ministrul a răspuns:"Nu, niciun moment".

”Un eveniment de acum 21 de ani, pe care îl regret, nu are implicaţii asupra a ce facem azi”, a ţinut să precizeze şeful Guvernului.

Întrebat dacă la momentul la care a solicitat certificat ORNISS a făcut precizări în legătură cu episodul din SUA, Cîţu a subliniat că în România, pentru preşedinte, premier, demnitari nu se face cerere pentru ORNISS, potrivit legislaţiei.

Florin Cîţu se declară"surprins neplăcut" de atitudinea colegilor de coaliţie, el făcând trimitere la situaţia directorului CFR Călători căruia USR nu i-a cerut să plece din funcţie.

El a povestit că a băut la ziua unui coleg şi că de atunci episodul nu s-a repetat. Florin Cîţu a explicat că a respectat legislaţia, toate recomandările instanţei şi "subiectul a fost închis la momentul respectiv".

Şeful Executivului a precizat, răspunzând unor întrebări, că în acel dosar din SUA este vorba exclusiv de consum de alcool. Întrebat dacă a fost încătuşat, primul ministru a evitat să dea un răspuns tranşant, explicând că nu îşi aminteşte toate detaliile, dar că a respectat toate procedurile din SUA.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.