POLITICă

Ciucă, mesaj pentru românii din afara granițelor: Diaspora are nevoie de date privind accesarea de fonduri europene


Ciucă, mesaj pentru românii din afara granițelor: Diaspora are nevoie de date privind accesarea de fonduri europene

PUTEREA24 | 2022-07-15 12:24

Premierul Nicolae Ciucă a cerut ministerelor să-şi creeze pe site-urile de prezentare o secţiune în care să prezinte date despre posibilităţile de accesare a fondurilor europene şi alte informaţii utile pentru a veni în sprijinul românilor din diaspora, în special a celor care doresc să se întoarcă în ţară.

"Am avut, de asemenea, o discuţie şi aici mă îndrept către Ministerul de Externe. Am avut (...) şi dialog cu mai mulţi ambasadori care fie au venit în ţară, fie am dialogat atunci când ne-am întâlnit şi, desigur, cu românii din diaspora.

Fiecare minister trebuie să ia măsuri în sensul celor care am să vi le comunic acum. Românii din diaspora au nevoie de date şi informaţii despre posibilităţile şi facilităţile pe care pot să le aibă pentru a accesa fonduri europene, pentru a avea imaginea tuturor măsurilor şi dezvoltărilor la nivelul Guvernului României. Sunt românii care vor să se întoarcă acasă, iar pentru toate acestea au nevoie de date şi informaţii.

Ca atare, fiecare minister îşi va realiza pe pagina proprie o fereastră în care îşi vor depozita toate aceste informaţii şi, desigur, vom avea puncte de contact, iar la nivelul ambasadelor şi consulatelor vom avea, de asemenea, structuri care să fie în măsură să asigure toate aceste informaţii. Dacă este nevoie şi trebuie să suplimentăm fondurile pentru a putea să asigurăm personalul necesar, vă rog să avem o discuţie, o analiză şi să luăm decizii în acest sens", a declarat Nicolae Ciucă, vineri, la începutul şedinţei de Guvern. 



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.