POLITICă

Continuă negocierile pentru PNRR. Ce a discutat Florin Cîțu la Bruxelles


Continuă negocierile pentru PNRR. Ce a discutat Florin Cîțu la Bruxelles

E.Ş. | 2021-05-12 20:01

Prim-ministrul Florin Cîțu se află miercuri la Bruxelles, pentru negocierile care precedă depunerea Planului Național de Redresare și Reziliență, iar unul dintre oficialii cu care s-a întâlnit este Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, alături de care a avut „o discuție detaliată” privind prioritățile României prevăzute de PNRR.

„Am avut o discuție detaliată cu Margrethe Vestager, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, cu privire la prioritățile României prevăzute de Planul Național de Redresare și Reziliență. Sunt recunoscător Comisiei Europene pentru sprijin, îndrumare și cooperare”, a scris Florin Cîțu, miercuri, pe Facebook.

Tot în capitala UE, premierul a avut o întrevedere și cu Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi, context în care a declarat că „infrastructura de transport rămâne o prioritate strategică a României, cu impact direct asupra relansării economice post-pandemie și evoluției pe termen lung”.

„O mare plăcere să mă întâlnesc din nou cu Adina Vălean, comisar european pentru transporturi. Am avut o discuție detaliată despre proiectele de transport prevăzute de PNRR. Infrastructura de transport rămâne o prioritate strategică a României, cu impact direct asupra relansării economice post-pandemie și evoluției pe termen lung”, a declarat Florin Cîțu.

În marja negocierilor de la Bruxelles, prim-ministrul liberal s-a întâlnit și cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, care spunea că Executivul comunitar lucrează „împreună cu România pentru a finaliza un plan solid de redresare și reziliență, cât mai curând posibil”.

„Mulțumesc prim-ministrului Florin Cîțu pentru întâlnirea constructivă. Lucrăm împreună cu România pentru a finaliza un plan solid de redresare și reziliență, cât mai curând posibil. Progrese bune în ceea ce privește reformele. Aprobarea Deciziei privind resursele proprii de către toate statele membre este un pas necesar pentru alocarea fondurilor Next Generation EU (pachetul de redresare, n.r.)”, spunea Ursula von der Leyen.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.