POLITICă

Cum se RĂZBUNĂ UDMR după divorțul de PNL și PSD


Cum se RĂZBUNĂ UDMR după divorțul de PNL și PSD

E.Ş. | 2023-06-14 16:00

Ca în orice divorț după o lungă relație, și în politică există răzbunări după o despărțire. ”Împinsă pe scări” de la guvernare, așa cum au declarat liderii partidului, UDMR anunță că nu va vota în Parlament guvernul propus de Marcel Ciolacu.

„Nu vom vota Guvernul, cum să-l votăm?, spune Kelemen Hunor, întrebat dacă va vota joi Guvernul Ciolacu.

„La votul de mâine de învestitură, UDMR nu va susţine acest guvern, ar fi şi foarte interesant să susţinem acest guvern după ce am fost daţi afară din coaliţie. Evident că pe parcursul activităţii parlamentare, toate lucrurile bune, profesionale şi pe care le considerăm importante şi eficiente pentru România şi pentru comunităţile locale vor fi susţinute de către UDMR”, a afirmat miercuri Cseke Attila într-o conferinţă de presă, citat de . El a menţionat că la audierile candidaţilor de miniştri de miercuri, în anumite cazuri, UDMR a votat „pentru”.

„Şi vor vota colegii „pentru” acolo unde cunoaştem activitatea candidatului, în primul rând activitatea profesională”, a precizat Cseke Attila. În ceea ce priveşte secretarii de stat de la UDMR, aceştia vor pleca odată cu miniştrii Uniunii, a adăugat Cseke Attila. Potrivit acestuia, rotativa ar fi trebuit făcută exact cum este în protocol, „iar în privinţa ministerelor deţinute de UDMR acest protocol era foarte clar, în sensul în care acestea nu fac parte din această rotativă”.

„Înţelegem necesitatea de compromis, înţelegem necesitatea de flexibilitate, dar nici nu putem să stăm cu capul aplecat complet şi să se ia totul din ceva din care, conform protocolului, nu trebuia luat absolut nimic”, a transmis ministrul Dezvoltării.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.