POLITICă

Dacian Cioloș răspunde ofertei PNL: ”Haideți să ne așezăm la masă!”


Dacian Cioloș răspunde ofertei PNL: ”Haideți să ne așezăm la masă!”

E.Ş. | 2021-10-26 19:23

Preşedintele USR, Dacian Cioloş a declarat, marţi, după ce premierul desemnat a cerut un armistiţiu politic partidelor parlamentare, prin votarea în Parlament a unui guvern minoritar PNL-UDMR, pe o perioadă determinată, că USR este pregătit să se aşeze la masă să găsească soluţii, precizând că este nevoie de un guvern stabil şi că majoritatea se poate reconstrui.

”Haideţi să ne aşezăm la masă, să construim o majoritate cât mai repede posibil, pentru ca România să fie guvernată stabil”, a spus Dacian Cioloş, ca răspuns la solicitarea de armistiţiu cerută de Nicolae Ciucă, prin vocea preşedintelui PNL Florin Cîţu. 

Preşedintele USR a arătat că un guvern minoritar are ”un grad ridicat de instabilitate”. ”Câtă vreme se poate construi o majoritate, cred că pe asta trebuie să ne concentrăm energia”, a mai arătat el, precizând că armistiţii între partide există în Parlament. ”Un an şi jumătate de zile, de când avem criza pandemică, de câte ori au fost proiecte de lege care au vizat măsuri de criză, în afară de AUR, toate celelalte partide au colaborat”, a afirmat el, conform . 

Dacian Cioloş spune că la fel s-a întâmplat chiar şi în aceste zile, în privinţa crizei preţurilor la energie. 

”Dar e nevoie de mai mult, în perioada următoare, e nevoie de un Guvern stabil, cu o majoritate clară în Parlament, cvare să gestioneze şi măsurile de criză dar să şi vină cu reforme”, a spus Cioloş. 

”Am făcut deja propuneri cum să depăşim criza, noi am făcut deja concesia când ministrul Voiculescu a fost aruncat pe geam din Guvern. Noi am rămas în guvern, eu cred că trebuie să lăsăm trecutul în urmă”, a afirmat Dacian Cioloş.

”Eu cred că putem găsi împreună soluţii, pentru a avea un Guvern stabil” a spus Cioloş.

Preşedintele USR a precizat că refacerea coaliţiei trebuie să pornească de la măsuri concrete, liniile generale ale bugetului pe anul viitor, reformele.

”Din punctul nostru de vedere este posibilă construirea unei majorităţi în Parlament, dacă există voinţă politică, nu trebuie să se ajungă la anticipate”, a mai spus Cioloş. Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.